Recept: Ahlgrens bilarfluff

Fick en förfrågan på hur jag gör Ahlgrens bilarfluff, så jag tänkte att jag kunde lägga ut receptet här på bloggen.

Till en tårta på 24-26 cm behöver du:

60 g Ahlgrens bilar

3 dl grädde

Gör så här:

För att bilarna ska smälta lite snabbare så kan du värma dem i micron i ett par sekunder (så att de blir lite fluffigare). Dock har jag fått lära mig den hårda vägen vad som händer om man värmer dem för länge – de blir till klister;-)

Häll i grädden i en kastrull och värm på svag värme, häll i bilarna. Var noga med att inte låta det koka upp.

När bilarna smält så häller du över dem i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten). 

Vispa upp som vanlig grädde och fyll tårtan, eller varför inte dina cupcakes :-)

Lycka till!

13 thoughts on “Recept: Ahlgrens bilarfluff

  1. Hej!
    Jag var tvungen att kolla om jag sett dig någon gång, eftersom vi båda bor i Linköping, men jag tror inte att jag känner igen dig.
    Ahgrensbilar gillar jag, men fluff av det låter väldigt väldigt sött. Men det låter onekligen väldigt gott. :-)
    Kram Erika

  2. Tack, vad snällt av dig! Ahlgrens bilar är det enda godis vi äter här hemma (si så där två ggr per år…), så jag tänkte att det vore perfekt till en födelsedagstårta. Då blir det verkligen fest :) Tack igen!

  3. Tittei!

    Nå har jeg også laget fluff – av Ahlgrens biler og Dumle – og fylt en sjokoladekake (jeg har lenket hit fra min blogg).

    Fluff er virkelig genialt, nå gleder jeg meg til å teste det ut med andre typer godteri!

    M:)

  4. Pingback: Doptårta med Fotbollstema « Sockerrus

  5. Pingback: Somrig våningstårta med prinsesskrona –

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *