Diva Party Cake – Recept

Det var många som var intresserade av receptet på Diva Party tårtan som fanns med på Diva Party Dessertbordet jag gjorde till min dotter. Den innehöll choklad- och jordgubbsbottnar fylla med chokladbollsfyllning, rårörda jordgubbar och glasscreme. Den var sedan spacklad med jordgubbs- och bubble gum frosting. Recepten finner ni lite längre ner.


Det går numera att köpa mönsterarket jag har på tårtan och blommorna här. Dock utan min dotter och hennes kompis namn :-) Bakformen jag använt till den nedre våningen har jag hittat här.

Tårtbotten med Jordgubbssmak

(OBS!! Receptet räcker till 2 stycken 20-24 cm formar. Går utmärkt att göra utan jordgubbssmak)

2, 75 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0,25 tsk salt

115 g rumsvarmt smör

1  dl mjölk (helst 3 %)

0.25 dl jordgubbssaft (naturlig, se under rårörda jordgubbar längre ner) Går att byta ut mot 0.25 dl mjölk istället.

4 dl socker

3 stora ägg

0.5 tsk vaniljpulver

Ev några droppar Jordgubbsessens

Ev lite rosa karamell-/pastafärg

Gör så här:
Rör med en gaffel ihop mjöl, bakpulver och salt. Vill du vara extra noga så siktar du dem oxå, det brukar jag dock fuska med och det går alldeles utmärkt. Häll smöret och mjölken i en kastrull. Värm på medium värme, och rör om, tills allt smör smält. Ställ nu smörblandningen åt sidan (den ska nå rumstemperatur innan den används i slutet av receptet), men rör den då och då. Tillsätt jordgubbssaften. Häll socker, ägg och vanilj i en värmetålig skål och ställ över vattenbad. Rör om tills allt socker löst upp sig, ca 10 min (om du ska vara riktigt noga så ska det bli 43 grader). Ta bort från värmen och vispa nu på hög hastighet i ca 10 min, den ska vara riktigt fluffig. Tillsätt mjölblandningen, lite i taget tills allt är blandat. Avsluta med att sakta hälla i smör/mjölkblandningen. Smaka av och tillsätt ev lite jordgubbsessense/arom och rosa karamell-/pastafärg. Rör inte för mycket.
Fördela smeten i de två formarna (bröa gärna med mannagryn) och grädda på 175 grader i ca 30 min i nedre delen av ugnen. Låt en sticka avgöra när den är klar. Den ska vara torr.
Receptet kommer ursprungligen från  Miette men är delvis ändrat av mig.

Mjuk Chokladbotten

Använd en 20-25 stor form

0,5 dl kakaopulver
0,5 dl kokande vatten
225 g smör
2,75 dl socker
4 ägg
3,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader. Blanda kakaopulver med kokande vatten i en skål tillsammans med smör och socker. Vispa luftigt och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord form, bröa med lite kakao och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp.

Receptet och texten på mjuk chokladbotten är hämtat från den fina bloggen Baka Baka Liten Kaka (med viss modifiering – Vaniljpulver)

Chokladbollsfyllning

(Räcker till ca 2 fyllningslager á 20 cm botten.)

100g smält smör

3 msk kakao

1 dl socker

1 tsk vaniljpulver

3 dl havregryn

3 msk kallt kaffe

1-2 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler

1-2 dl vispad grädde

ca 1 dl kokos

Gör så här:

Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe. Vispa tills allt är väl blandat. I en annan skål förbered 1 dl

vaniljkräm och vispa grädde i en annan. Med hjälp av en slev, blanda nu ihop alla 3 skålarna. Börja med den mindre mängden grädde och vaniljkräm, öka sedan på ifall du vill ha fyllningen lite lösare.

Bred ut fyllningen på en tårtbotten och strö över kokos.

Rårörda Jordgubbar

300 g frysta jordgubbar

ev lite socker

Gör så här:

Ta fram de frysta jordgubbarna och låt dem tina i en sil ovanför en skål. Saften som rinner ner i skålen kan du använda till tårtbottnen lite längre upp och frostingen lite längre ner. Den som blir över kan du safta tårtbottnen med sen. Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda ev i socker.

GlassCreme

(Räcker till ca 2 lager)

3 dl grädde

3 dl vaniljkräm (exempelvis marsankräm gjord på pulver)

Gör så här:

Gör i ordning vaniljkrämen och sätt in i kylen. Vispa grädden och rör sedan ner vaniljkrämen i grädden. Blir den inte tillräckligt fast så vispar du lite till annars är du nu klar.

Jordgubbs- och BubbleGum frosting

(Det är väldigt svårt att säga hur mycket som går åt då alla har olika mycket frosting på sina tårtor men räcker väl till ca en 20x10cm tårta.)

115g smör

4-4,5dl florsocker

3 tsk kokande vatten (byt gärna till naturlig jordgubbssaft)

Några droppar jordgubbsessens

Några droppar BubbleGum essens

Några droppar karamellfärg eller pastafärg

Gör så här:

Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då). Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten (eller jordgubbssaft), smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

Montera nu ihop tårtan genom att varva olika tårtbottnar och fyllningar såsom du vill ha dem. Jag hade rårörda jordgubbar och glasscreme i samma lager.

Lycka till! ♥

34 thoughts on “Diva Party Cake – Recept

  1. Hej!
    Tänkte bara höra med dig vad för fettprocent mjölken har…röd för oss i norrbotten/västerbotten är 1,5%..alltså mellanmjölk..Kan nog skilja på andra platser också..
    Kommer att ge mig i kast att försöka göra denna tårta när jag fått tag på allt jag behöver. Att e dina bilder ger så mycket inspiration!

    • Hej Cina!
      Åh jag tänkte inte alls på det! Har skrivit in i receptet nu att det helst ska vara 3% mjölk. Tack för att du påpekade det! :-) Man blir så lätt insnöad på det man själv har 😉

      Tack söta du! Lycka till!
      Kram, Lisa

  2. These cakes are a work of art! they are so beautiful and creative! i can not make any sweets! i have no ability to make sweets or cakes of any kind so i truly admire a person who has the ability to create such wonderful desserts! hopefully with time i can learn to make at least one of these beautiful cakes…let us home so! wishing you all the best and much happiness,
    vanessa

  3. Tack för recepten! Den där chokladbollsfyllningen låter ju helt underbar, den borde jag nog testa något tag! Och så blev jag väldigt glad att du hittat något användbart recept på min blogg också. :-)

  4. Det låter helt fantastiskt gott! Tack för att du inspirerar med dina vackra konstverk – dom är något utöver det vanliga :) Keep up the good, very good, work :)

  5. Hej, måste bara säga att du är en ENORT STOR inspirationskälla!! Du har fått mig att börja baka 😉 (mer eller mindre) har testat en del av dina härliga recept men är inte ens i närheten av att utpprätta det som du gjort =/
    Tycker det är så kul att du delar med dig av allt som du gör till alla oss andra. En liten fråga om denna frostingen, när man byter ut det kokande vattnet mot jordgubbssakt, ska den kokas då oxå??
    TAck för allt!
    Kram Ita

  6. hej! Vilken underbar tårta! jag undrar lite, jag kan INGET om bakning och alla fina ord som följer med det ;D
    Vad är det som är ytterst på tårtan som är så himla fint skimrande? Har du köpt det färdigt, är det typ ”marsipan” ? Å hur har du fått det så slätt?
    Skulle så himla gärna vilja veta, då jag någon gång skulle vilja göra nån riktigt fin tårta med just den där skimrande silver/blå färgen! LOVE IT!!!!

    Tack på förhand för mina knäppa frågor 😛

  7. Åh såå fin tårta. Håller med alla andra om att du är en stor inspiration. Försöker lära mig dekorera tårtor, men än så länge är de ganska fula. Blomformen du använder till det nedersta lagret har den en botten? så svårt att se på bilden på strössel&annat. Ser lite ut som ett jättestort pepparkaksmått. För hur gör man annars när man bakar med den?

  8. Säger bara WOW, helt fantastisk, och vilka smaker på både botten, fyllning och frosting, blir en bubbelgum essens för mig vid nästa beställning. Den uppskurna tårtan är så vacker i sina färger. Så himla roligt att se dina mästerverk.

  9. Hej!
    I receptet på chokladbotten står det att formen ska vara smörad, räcker det eller ska den vara bröad också? Din sida är så inspirerande så jag måste provbaka lite.

    • Hej Martina! Det glädjer mig att höra :-) Jag måste ha missat att skriva det. För att undvika att just chokladbottnar fastnar så brukar jag bröa formen med lite kakao. På så vis blir bottnen fin och har inte brödsmulor eller mannagryn runt sig. Gör jag däremot en vaniljbotten så brukar jag använda mannagryn till formen.

  10. Pingback: Birthday cake « avalunas

  11. Pingback: ~Scooby Doo~ | bakairosa

  12. Hej!, vill så gärna göra den här tårtan men har en liten fråga. Vad tycker du om att jag använder nutella frosting istället till den här tårta?

  13. Gjorde chokladbollsfyllningen förra veckan och har nu bokat in den i min egen födelsedagstårta. Ska dock försöka komma ihåg att röra havregrynen lite extra ästa gång. Men gud så gott det var.

  14. Pingback: 4-årstårta « Vanilj och Viol

  15. Pingback: Sommarbärtårta | A matter of life and baking by Bulan

  16. Hej
    Detta är nog en av de finaste tårtorna jag sett!!! Måste fråga en fråga bara när jag gör kakan vill jag helst slippa äggulorna är de ok eller måste man ha äggulan?? Jag hatar ägglukten!!

    • Hej! Tack så jättemycket :-)

      Om du inte gillar äggula så kan du göra en vit sammetskakebotten istället, den är helt fri från äggula :) White velvet /vit sammetskaka finns recept på här på bloggen under fliken ”Recept” :)

      Ha det sött!
      Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *