Det var många som var intresserade av receptet på Diva Party tårtan som fanns med på Diva Party Dessertbordet jag gjorde till min dotter. Den innehöll choklad- och jordgubbsbottnar fylla med chokladbollsfyllning, rårörda jordgubbar och glasscreme. Den var sedan spacklad med jordgubbs- och bubble gum frosting. Recepten finner ni lite längre ner.
Det går numera att köpa mönsterarket jag har på tårtan och blommorna här. Dock utan min dotter och hennes kompis namn Bakformen jag använt till den nedre våningen har jag hittat här.
Tårtbotten med Jordgubbssmak
(OBS!! Receptet räcker till 2 stycken 20-24 cm formar. Går utmärkt att göra utan jordgubbssmak)
2, 75 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
115 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk (helst 3 %)
0.25 dl jordgubbssaft (naturlig, se under rårörda jordgubbar längre ner) Går att byta ut mot 0.25 dl mjölk istället.
4 dl socker
3 stora ägg
0.5 tsk vaniljpulver
Ev några droppar Jordgubbsessens
Ev lite rosa karamell-/pastafärg
Mjuk Chokladbotten
Använd en 20-25 stor form
0,5 dl kakaopulver
0,5 dl kokande vatten
225 g smör
2,75 dl socker
4 ägg
3,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader. Blanda kakaopulver med kokande vatten i en skål tillsammans med smör och socker. Vispa luftigt och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord form, bröa med lite kakao och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp.
Receptet och texten på mjuk chokladbotten är hämtat från den fina bloggen Baka Baka Liten Kaka (med viss modifiering – Vaniljpulver)
Chokladbollsfyllning
(Räcker till ca 2 fyllningslager á 20 cm botten.)
100g smält smör
3 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1-2 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler
1-2 dl vispad grädde
ca 1 dl kokos
Gör så här:
Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe. Vispa tills allt är väl blandat. I en annan skål förbered 1 dl
vaniljkräm och vispa grädde i en annan. Med hjälp av en slev, blanda nu ihop alla 3 skålarna. Börja med den mindre mängden grädde och vaniljkräm, öka sedan på ifall du vill ha fyllningen lite lösare.
Bred ut fyllningen på en tårtbotten och strö över kokos.
Rårörda Jordgubbar
300 g frysta jordgubbar
ev lite socker
Gör så här:
Ta fram de frysta jordgubbarna och låt dem tina i en sil ovanför en skål. Saften som rinner ner i skålen kan du använda till tårtbottnen lite längre upp och frostingen lite längre ner. Den som blir över kan du safta tårtbottnen med sen. Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda ev i socker.
GlassCreme
(Räcker till ca 2 lager)
3 dl grädde
3 dl vaniljkräm (exempelvis marsankräm gjord på pulver)
Gör så här:
Gör i ordning vaniljkrämen och sätt in i kylen. Vispa grädden och rör sedan ner vaniljkrämen i grädden. Blir den inte tillräckligt fast så vispar du lite till annars är du nu klar.
Jordgubbs- och BubbleGum frosting
(Det är väldigt svårt att säga hur mycket som går åt då alla har olika mycket frosting på sina tårtor men räcker väl till ca en 20x10cm tårta.)
115g smör
4-4,5dl florsocker
3 tsk kokande vatten (byt gärna till naturlig jordgubbssaft)
Några droppar jordgubbsessens
Några droppar BubbleGum essens
Några droppar karamellfärg eller pastafärg
Gör så här:
Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då). Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten (eller jordgubbssaft), smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
Montera nu ihop tårtan genom att varva olika tårtbottnar och fyllningar såsom du vill ha dem. Jag hade rårörda jordgubbar och glasscreme i samma lager.
Oioioi…Ser veldig bra ut, og sikkert moro å lage. Men hvor får man tak i bubblegum essens?
Det är av märket LorAnn Oils och finns nog i ett par olika butiker, jag köpte min här, http://www.strosselannat.se/essencer/loranns-oils/lorann-oils-bubble-gum.html?grp=529665
Testa detta är ett måste nu, tack för att du delade med oss.
Så lite så!
Hej!
Tänkte bara höra med dig vad för fettprocent mjölken har…röd för oss i norrbotten/västerbotten är 1,5%..alltså mellanmjölk..Kan nog skilja på andra platser också..
Kommer att ge mig i kast att försöka göra denna tårta när jag fått tag på allt jag behöver. Att e dina bilder ger så mycket inspiration!
Hej Cina!
Man blir så lätt insnöad på det man själv har 😉
Åh jag tänkte inte alls på det! Har skrivit in i receptet nu att det helst ska vara 3% mjölk. Tack för att du påpekade det!
Tack söta du! Lycka till!
Kram, Lisa
These cakes are a work of art! they are so beautiful and creative! i can not make any sweets! i have no ability to make sweets or cakes of any kind so i truly admire a person who has the ability to create such wonderful desserts! hopefully with time i can learn to make at least one of these beautiful cakes…let us home so! wishing you all the best and much happiness,
vanessa
Tack för recepten! Den där chokladbollsfyllningen låter ju helt underbar, den borde jag nog testa något tag! Och så blev jag väldigt glad att du hittat något användbart recept på min blogg också.
Nu rinner snålvattnet igen.-
tant Elin
Det låter helt fantastiskt gott! Tack för att du inspirerar med dina vackra konstverk – dom är något utöver det vanliga
Keep up the good, very good, work 
Herre Gud!! Måste bara säga -Vilken fantastisk blogg!
Så inspirerande
Jordgubbsbotten låter ju ljuvligt gott! Det måste jag också testa i någon tårta eller i cupcakes:) Smakar den mycket jordgubb?
Hej, måste bara säga att du är en ENORT STOR inspirationskälla!! Du har fått mig att börja baka 😉 (mer eller mindre) har testat en del av dina härliga recept men är inte ens i närheten av att utpprätta det som du gjort =/
Tycker det är så kul att du delar med dig av allt som du gör till alla oss andra. En liten fråga om denna frostingen, när man byter ut det kokande vattnet mot jordgubbssakt, ska den kokas då oxå??
TAck för allt!
Kram Ita
hej! Vilken underbar tårta! jag undrar lite, jag kan INGET om bakning och alla fina ord som följer med det ;D
Vad är det som är ytterst på tårtan som är så himla fint skimrande? Har du köpt det färdigt, är det typ ”marsipan” ? Å hur har du fått det så slätt?
Skulle så himla gärna vilja veta, då jag någon gång skulle vilja göra nån riktigt fin tårta med just den där skimrande silver/blå färgen! LOVE IT!!!!
Tack på förhand för mina knäppa frågor 😛
Åh såå fin tårta. Håller med alla andra om att du är en stor inspiration. Försöker lära mig dekorera tårtor, men än så länge är de ganska fula. Blomformen du använder till det nedersta lagret har den en botten? så svårt att se på bilden på strössel&annat. Ser lite ut som ett jättestort pepparkaksmått. För hur gör man annars när man bakar med den?
Säger bara WOW, helt fantastisk, och vilka smaker på både botten, fyllning och frosting, blir en bubbelgum essens för mig vid nästa beställning. Den uppskurna tårtan är så vacker i sina färger. Så himla roligt att se dina mästerverk.
Den här tårtan är något av det snyggaste/coolaste tårtor jag sett. Fyllningen, ja hela tårtan verkar helt underbar!
Hej!
I receptet på chokladbotten står det att formen ska vara smörad, räcker det eller ska den vara bröad också? Din sida är så inspirerande så jag måste provbaka lite.
Hej Martina! Det glädjer mig att höra
Jag måste ha missat att skriva det. För att undvika att just chokladbottnar fastnar så brukar jag bröa formen med lite kakao. På så vis blir bottnen fin och har inte brödsmulor eller mannagryn runt sig. Gör jag däremot en vaniljbotten så brukar jag använda mannagryn till formen.
Pingback: Birthday cake « avalunas
Pingback: ~Scooby Doo~ | bakairosa
Hej!, vill så gärna göra den här tårtan men har en liten fråga. Vad tycker du om att jag använder nutella frosting istället till den här tårta?
Hej! Det tror jag kommer passa jättebra!
Du är helt fantastisk, uppskattar verkligen ditt snabba svar :), Önskar jag kunde göra sådana tårtor ! keep on doing what you love girl!
Gjorde chokladbollsfyllningen förra veckan och har nu bokat in den i min egen födelsedagstårta. Ska dock försöka komma ihåg att röra havregrynen lite extra ästa gång. Men gud så gott det var.
Vad kul Malin! Det glädjer mig massor att du tycker det!
Pingback: 4-årstårta « Vanilj och Viol
Pingback: Sommarbärtårta | A matter of life and baking by Bulan
Jag undrar om jordgubbsbottnen, är en sats till en botten som delas eller är det ett lager kaka per form?
Hej Diana!
Man delar smeten i 2 så den gräddas i två olika formar
Är det SP du täckt tårtan med?
Galet fint!
Det stämmer bra
Tack så mycket!
Hej
Detta är nog en av de finaste tårtorna jag sett!!! Måste fråga en fråga bara när jag gör kakan vill jag helst slippa äggulorna är de ok eller måste man ha äggulan?? Jag hatar ägglukten!!
Hej! Tack så jättemycket
Om du inte gillar äggula så kan du göra en vit sammetskakebotten istället, den är helt fri från äggula
White velvet /vit sammetskaka finns recept på här på bloggen under fliken ”Recept” 
Ha det sött!
Lisa