Enkel Citronlemonad

A jar of Sunshine – är en bra beskrivning på citronlemonad tycker jag vilket är min absoluta favoritdryck (efter vatten då). Nu pratar jag givetvis inte om någon köpt variant utan den man gör själv. Många kanske tycker att det är en sommardryck men jag vill hävda att den är helt fantastisk året runt. Dock gör dig sig ju ypperligt bra en varm sommardag full med is.

lemonad citron

När jag gör lemonad så gör jag en citronsirap som jag sedan späder ut med vatten. Sirapen kan stå i kylen i 1-2 veckor så det går mycket bra att göra en stor sats. Ta bara fram sirapen, späd med vatten och lägg i lite is och några citronskivor.

citronlemonad

Receptet är superenkelt och kräver bara 3 ingredienser, så även om livet är stressigt så kan man slänga ihop lite egen lemonad att bjuda på (läs gärna tipsen under receptet). Jag tycker att det är extra charmigt att servera lemonaden i en burk med ett pappersugrör. Brukar bli mycket uppskattat här hemma. Burken ni ser på bilden kommer härifrån och är en riktigt klassiker i USA.

citronsaft

Enkel Citronlemonad

Enkel Citronlemonad

Ingredienser

  • 1 dl citronjuice
  • 1 dl socker
  • vatten
  • några skivor citron

Gör så här

  1. Pressa 1-2 citroner så att du får 1 dl citronjuice.
  2. Häll citronsaften och sockret i en kastrull och koka upp.
  3. Koka tills alla sockerkristaller är upplösta. Ta av från värmen och låt svalna.
  4. Blanda ut med vatten och tillsätt ett par citronskivor och is.
  5. Enjoy!

Tips:

1: Citronsirapen håller 1-2 veckor i kylen så det går bra att göra en stor sats.

2: Tycker du att citronsaften blir för söt, tillsätt mer citronjuice.

3: Tycker du att citronsaften blir för syrlig tillsätt mer socker i sirapen.

4: Blanda i lite vodka och servera som välkomstdrink.

5: Använd frysta hallon som isbitar.

6: Det går även att använda färdigpressad citronjuice om man inte får tag på citroner eller om man har extra bråttom.

http://sockerrus.se/recept/dryck/enkel-citronlemonad/

Önskar er alla en härlig helg!

Kram, Lisa

 

12 thoughts on “Enkel Citronlemonad

  1. Traditionally the flat part of the lid was the only item one need to replace every year. The jars and screw rings were sanitized and reused. This made it economical for people who were canning frequently every year. Nowadays, it’s so nice to see decorative flat lids that one can change out depending on use! Thanks Lisa for the great article and recipe!

    • Hej! Du späder med så mycket vatten du själv vill :-) Jag brukar alltid smaka av, precis som när jag nån gång dricker färdigköpt saft. Är så olika vilken preferens man har så jag lämnade vattnet utan mått. Kram, Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *