Superenkel frostningsteknik

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥

Idag när jag var inne och kikade på fina bloggen Flickan och Kakorna så insåg jag att jag hade gjort en liknande tårta i  somras, med tillhörande steg-för-steg, som jag glömt att lägga ut på bloggen (har massor av bilder på olika bakverk som inte nått bloggen än). Genast slängde jag mig över bilderna och skapade detta inlägg.

Jag älskar utseendet på dessa tårtor och det som gör den ännu mer älskvärd är att det tog mig ungefär 10 minuter att frosta den. Perfekt när du inte riktigt har tiden på din sida.

Jag har täckt min tårta med chokladsmörkräm, men det går precis lika bra med grädde eller någon annan frosting. Inuti gömmer sig en rosafärgad almond white velvet cake, Devils Food Cake och Saftig Vaniljkaka. Den är sedan fylld med rårörda hallon och vit chokladganache.

Visst blir det ett läckert utseende på den? :-)

Så här enkelt gör du frostningen:


Du behöver en spritspåse (eller plastpåse+maskeringstejp), en sked och en tyll. Använd en rund tyll av större modell. Jag har använt denna men det går lika bra med vilken större tyll som helst. Spritsa en rad (med tyll+spritspåse hållandes rakt fram ifrån). Ta en sked och smeta ut den åt höger.

Spritsa nästa rad och fortsätt att återupprepa tills du är klar. Sista raden kräver lite mer omsorg för att få en snygg skarv, annars går det rätt snabbt :-)

Lycka till!

85 thoughts on “Superenkel frostningsteknik

  1. Jag gjorde en äppeltårta nyligen med samma mönster. :-) (dock inte lika snyggt spritsat 😉 )
    Men jag använde tyllen och plattade ut frostingen med efter att jag tryckt ut frosting i en boll.
    Jättefin tårta och god ser den ut att vara också.
    Trevlig helg!

  2. Har en liten fråga men hur mycket av det du bakar äter du och din familj själva upp??och är dom inte trötta på alla tårtor bakelser cupcakes??hehe :D:D det hade jag blivit hihihihi

    • Haha, ja själv äter jag faktiskt inte mkt alls av det jag bakar. Jag smakar på det, men mycket mer blir det inte. Familjen äter inte heller upp så mkt faktiskt. Det mesta går till vänner, grannar, arbetskamrater osv :-) Än så länge har ingen tröttnat faktiskt 😉

  3. Det blir verkligen snyggt med den där spritsningen och det verkar ju ganska enkelt att göra den, tack för beskrivningen! Får ta och testa nåt tag. Tårtan ser supergod ut! :-)

  4. tack för en awesome tutorial! nu vet jag hur jag ska göra ryggen på en blivande födelsedagstårta som ska bli formad som en drake! :) Tack Tack! <3

  5. Ah! Din tårta påminner mig om min mormor – hon brukade frosta alla sina tårtor med denna metod när vi var små – jag undrar om hon gör det fortfarande. Tack – nu skall jag genast ringa till mormor och fråga!

  6. Pingback: Friday Favorites | Iowa Girl Eats

    • Thank you Elaine! At the top of the blogpost there is a google translator link. Just click on the link and it should translate the whole blogpost to english. You can also make the whole blog english by using the link on the right hand side underneath the banner. I hope this will help! :-)

  7. Pingback: Krema ile kolay pasta süsleme | Anne Kaz

  8. Pingback: Super Simple Frosting Decorating Technique – Best Friends For Frosting

  9. Pingback: You had me at hello – Dessert Table –

  10. Pingback: {Bake} Chic Technique « Modern Cupcake

  11. Pingback: Guldkorn från 2011 –

  12. it was really simple to make and when i made it for my site for her birthday here in Nigeria it was a wow.Thanks so much for the motivation

  13. Jag hittade detta recept på Pinterest. Vilken fin kombination av tårtor…mycket fiffigt teknik till frosting också! Tack!!!

  14. Pingback: Strawberry & Lime Layer Cake

  15. Tack för att du är så fantastiskt duktig! Älskar din blogg o din stil! Har idag provat att spritsa en tårta med denna spritsteknik.. Blev coolt =)
    Tack för all inspiration Lisa!

  16. Pingback: Tutorial – Vintage Sugar Flowers –

  17. Pingback: How to Frost a Fluffy Cloud Cake | Annie's Eats

  18. Pingback: Great Looking Chocolate Cake |

  19. Pingback: Somrig gräddtårta | esters hörna – foton, bakverk, vardag & hypotyreos

  20. Pingback: Tutorial: Easy Frosting Technique | Sockerrus – The Sweet Blog

  21. Pingback: I made this super cute cake! « My name is Jen and…

  22. Väldigt tuff tårta, som jag verkligen skulle vilja testa att göra..
    Om jag har förstått det rätt så har du gjort alla 3 tårtor och staplat de på varann efter dess dekorerat?

    Tack för att du delar med dig din kunskap!

    • Tack Amina!
      Du har förstått helt rätt. Jag har lagt tårtor på varandra och sedan dekorerat. Det är 3 moussetårtor och en mandeltårta. Den blev dock väldigt hög och det räcker gott med 3 tårtor tycker jag :-)

      Tack för din fina kommentar! ♥

  23. Hej! Jag undrar om du tror att jag kan spritsa en tårta dagen innan, med bibehållet resultat? Tack för en fantastisk blogg! Och för att du delar med dig av din kunskap!

  24. Pingback: Söta shots med Godisfluff | Sockerrus - The Sweet Blog

  25. Pingback: everything gal | Dark Chocolate Salted Caramel Cake

  26. Pingback: I ett hus i skogens slut, lite frosting tittar ut | HaveSomeMore.com

  27. Pingback: minty snow cake | morestomach

  28. Pingback: Chokladtårta. | linneahjelm.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *