Recept: Angel Feather Icing with lemon

Denna ljuvliga frosting använde jag till regnbågstårtan. Det är en fyllning/frosting som är fluffig, len och stelnar inte. Det blir inte rinnig heller om den får stå framme utan behåller sin fluffiga konsistens. Den smakar ljuvlig citron och blir kritvit. Vinsyra som den innehåller hittar du i kryddhyllan/bakhyllan i affären. Även citronessensen går att köpa i mataffären.

Angel Feather Icing with lemon

3 äggvitor

225 g socker

200 g vit sirap

3 msk vatten

1/2 tsk vinsyra

1/2 tsk salt

1,5 tsk citronessens

Gör så här:

  • Häll i alla ingredienser förrutom citronessensen i en skål i rostfritt stål eller keramik.
  • Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen över kastrullen.
  • Med hjälp av en elvisp vispar du smeten fluffig. Det tar runt 5-7 minuter innan du får som små toppar på smeten (precis som när du vispar äggvita). Den ska vara så pass stel att den inte rinner ut om du skulle vända på skålen.
  • Rör i citronessensen under vispning.
  • Ta av från värmen och använd till tårta, cupcakes eller något annat gott.
Receptet på regnbågstårtan hittar du HÄR!

12 thoughts on “Recept: Angel Feather Icing with lemon

  1. Pingback: Recept: Regnbågstårta « Sockerrus

  2. Pingback: Regnbåge på burk –

  3. Hej!

    Tack för en fantastisk blogg! Underbart inspirerande och dina bilder är superfina. Har eg två frågor; vilken sirap använder du dig av ? Vad använder du för ”fotolampor”?

    Mvh Anna

    • Hej!
      Såg båda dina kommentarer nu :-) Skönt att det gick bra andra gången 😀
      Det som kan gå snett är om du råkat få i lite, lite äggula i smeten. Det kan räcka för att det inte ska gå att vispa upp. En annan sak skulle kunna vara att det fanns lite vatten i skålen du använde, eller om visparna var lite blöta. Även det kan ju göra att äggvita inte vispas upp. Funderar även om om det kanske går sämre att vispa om inte vattenbadet kokar, men det vet jag inte.

      Varsågod! Hoppas att du gillade den! :-)

  4. Pingback: Bröllopstårta + BröllopsCupcakes –

  5. Pingback: Angel Feather Icing « Vanilj och Viol

  6. Har precis gjort denna.. Jättegod.. Fast om man misslyckas som Joakim tror jag inte att det beror på lite vatten i skålarna eller på visparna.. Man ska ju ha 3 msk vatten i :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *