Smörkräm – Basrecept

Det är alltid bra att ha ett recept att utgå ifrån när man ska göra en smörbaserad frosting till cupcakes eller tårtor. Jag använder mig av detta som jag sedan smaksätter och färgar.

Smörkräm (räcker till cirka 1o cupcakes)

Smultronfrosting

115g smör

4-4,5dl florsocker

2 tsk kokande vatten

Några droppar karamellfärg eller pastafärg

 

Gör så här:

Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då) Tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

Enjoy! :-)

Förslag på smaksättningar:

4 msk kakao

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1 tsk päron-, smultron, jordgubb eller annan essens

1-2 msk saft (hallon, jordgubb etc)

3-4 tsk likör (amaretto är supergott, tog då 4 tsk för starkare smak)

4 tsk kaffepulver upplöst i vattnet

60 g smält chokad (lite avsvalnad)

1,5 -2 tsk citronarom

41 thoughts on “Smörkräm – Basrecept

  1. Pingback: Bröllopsprovtårtor « Sockerrus

  2. Pingback: En enkel kärlekstårta –

  3. Pingback: Cupcakes med tennisbollar –

  4. Pingback: Theodoras tårta –

  5. Pingback: Bröllopstårtor helt i vitt –

  6. Pingback: Frilly Cake –

  7. Pingback: Bröllopstårta med rosa rosor –

  8. Pingback: ”Ice Cream” Cake Pop –

  9. Pingback: Läcker tårta med superenkel frostningsteknik –

  10. Pingback: Chokladcupcakes med vintrig blomma –

  11. Pingback: Saftiga vaniljcupcakes med mjuk vanilj- och marshmallowfrosting –

  12. Hur mycket ska man göra för att täcka 2 tårtor? ska göra 2 enkla tårtor till en granne, hennes dotter fyller 2. Är detta något barn kan tycka om tror du? Har aldrig gjort ordentliga tårtor utan grädde innan men jag tycker grädde blir så jobbigt att spackla med. några tips? :)

    • Smörkräm brukar vara populärt bland de små :-) Jag skulle göra ett dubbelt recept. Alltid bra att ha lite extra utifall att :-) Vet du med dig om att du bara vill spackla ett tunt, tunt lager så räcker det nog med en sats.

  13. Pingback: A Little Birthday Cake –

  14. Jag är väldigt mycket nybörjare på det här så det är troligen en dum fråga men visst är det så att man kan använda smörkrämen att spackla tårtan med innan man täcker den med SP, eller har jag fått det helt om bakbenet..? 😉

  15. Pingback: Bröllopstårta med flygplan – Sockerrus

  16. Pingback: Cupcakes with flowers – Sockerrus

  17. Pingback: Lace Wedding Cake |

  18. Pingback: Mousse Cake with Lemon, Strawberry & Bubblegum | Sockerrus – The Sweet Blog

  19. Pingback: Tutorial: Easy Frosting Technique | Sockerrus – The Sweet Blog

  20. Hej! Tack för din fina sida, så mycket inspiration! Jag tänkte göra en mangofrosting och undrade om jag kan byta ut det kokande vattnet mot kokande mangojuice i ditt recept ovan? Funkar det tror du? Vill inte ha för rinnig frosting för jag ska spritsa på frostingen så helst vill jag inte ha både vatten och juice i. Tack igen för vackra bilder och underbara tips!

  21. Pingback: Cupcakes | Allergisidan - Recept för allergiker

  22. Hej ! När du smaksätter med bärsmak…är det bärsaften du menar eller saft? I så fall koncentrat eller utspädd? Det behöver ju bli rätt mycket smak för att ta över socker/smörsmaken. TACK för en fin sida med många bra tips och inspiration :)

    • Hej Eva! Ursäkta väldigt sent svar.. Jag brukar mosa bär och blanda i. Är det mycket saft så kan man använda den istället för vattnet som annars är i :-)

  23. Hej. Jag och min vän har hand om kaffet på skolan och bakar mycket sötsaker till öppnahus och andra evenemang. Dock har det ofta hänt att frostingen blivit alldeles för rinnig, vi har då använt oss av smör, philadelphiaost och florsocker, även då vi har haft i mer florsocker har det inte hjälpt. Vet du vad det kan bero på? Med vänliga hälsningar

    • Hej Louise!
      Vad använder du för recept? Skulle hjälpa om jag kunde se hur mycket ni använder av de olika komponenterna nämligen :-) Det receptet jag använder har jag aldrig problem med och då använder jag dubbelt så mycket philadelphia som smör (alltså 200g smör och 400g philadeplhia osv). Till det cirka 2,5-3,5dl florsocker (beroende på smaksättning och hur söt jag vill ha den).

      Återkom gärna med hur ni brukar göra den så ska jag försöka hjälpa er :-)
      Kram, Lisa

      • Vi använder:
        5 dl florsocker
        50gr smör
        250gr Philadelphia

        Men vi brukar bara vispa fem minuter sa min vän så de kan nog vara det som är felet :)

  24. Pingback: No bake chocolate cake | Femina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *