Skumtomtefluff passar perfekt i jultårtan, som fyllning i cupcakes eller att äta direkt i glas som efterrätt. Vill du testa det som efterrätt så går det utmärkt att varva i glas med chokladmousse, chokladpudding eller liknande. Recept går att byta ut till annat skumgodis såsom Skumbanan, Ahlgrens Bilar, Sura Nappar m.fl. och passar då året runt.
Receptet räcker till ett lager på en tårta (24-26cm) samt som fyllning till runt 20 cupcakes (beror helt på hur mycket du tar till varje dock).
Skumtomefluff
70-75 g Skumtomtar
3 dl grädde
Gör så här:
- Klipp skumtomtarna i små, små bitar.
- Häll grädden i en kastrull och värm på svag värme. Tillsätt skumtomtarna. OBS! Var noga med att inte låta det koka upp.
- När skumtomtarna smält så häller du över dem i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten). De behöver vara genomkallt ifall du vill vispa upp det till en fluff/mousse.
- Vispa upp som vanlig grädde. Skulle blandningen vara lite för stel (vilket den kan bli om du tar för mycket godis) så kan du alltid tillsätta lite mer grädde och sedan vispa – Det brukar funka för mig.
Ha en riktigt söt dag! ♥
Kram, Lisa
Haha detta lät intressant. Hoppas du haft en bra jul.
Detta har jag gjort nu under julen flertalet gånger och det är supersmarrigt
haft på de på cupcakes men även på tårta 
Rekommenderar att testa!
Tack för att du delar med dig Claudia!
Maken älskar skumtomtar, så detta måste testas till chokladpuddingen!!
Låter väldigt söt men måste provas=)