White Velvet med Ahlgrens bilarfluff

Red velvet ahlgrens bilar

Eller rättare sagt en rödfärgad vit sammetskaka, för den är ju inte speciellt vit. Anledningen till att jag väljer att göra en vit sammetskaka och inte en röd var för att jag ville åt den riktigt röda färgen. Den får man inte riktigt om man gör en röd sammetskaka (Red Velvet). Vit sammetskaka innehåller inte äggulor och får en ljusare smet, därav brukar jag välja att göra en sådan så fort jag vill ha färgade bottnar.

Här har jag gjort en supersnabb variant och lämnat bottnarna nakna och alltså bara haft Ahlgrens bilarfyllning. Blir precis hur gott som helst!

white velvet vit sammetskaka

White Velvet med Ahlgrens bilarfluff

Antal bitar/portioner: ca 8 bitar

White Velvet med Ahlgrens bilarfluff

Ingredienser

    Vit Sammetskaka
  • 70 g äggvitor (ca 2 st)
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 0,5 tsk vaniljpulver (1 tsk vaniljsocker)
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 85 g smör, rumstempererat
  • Ev pastafärg (karamellfärg)
  • Ahlgrens bilarfluff
  • 100 g Ahlgrens bilar
  • 3 dl grädde

Gör så här

    Vit Sammetskaka
  1. Vispa ägg, mjölk och vanilj. Ställ äggblandningen åt sidan.
  2. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt.
  3. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt. Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om.
  4. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om.
  5. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om.
  6. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg.
  7. Fördela smeten jämnt mellan 5 stycken 10-14 cm formar (jag använde aluminiumformar man köper i vanliga mataffärer).
  8. Grädda på 175 grader i ca 12 min (kolla av med sticka, den ska vara torr).
  9. Ahlgrens bilarfluff
  10. Klipp/skär bilarna i mindre bitar.
  11. Häll i grädden och bilarna i en kastrull och värm på svag värme. OBS: Var noga med att inte låta det koka upp.
  12. Håll koll på kastrullen och när bilarna smält så tar du av fyllningen från plattan.
  13. Häll i en vispskål och låt svalna.
  14. Täck med lock eller plastfolie och låt stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten).
  15. Ta ut från kylen och vispa upp som grädde. Tycker du att blandningen är för hård så kan du tillsätta lite mer ovispad grädde.
  16. Så här sätter du ihop tårtan:
  17. Häll fluffet i en spritspåse (eller använd en spatel/slickepott).
  18. Lägg en botten på en tallrik och täck med fyllning.
  19. Lägg på en botten och upprepa tills bottnarna är slut och du har fluff på toppen.
  20. Dekorera med flaggor, strössel eller något annat.

Tips:

Byt ut Ahlgrens bilar mot annat liknande godis.

http://sockerrus.se/recept/white-velvet-med-ahlgrens-bilarfluff/

Önskar dig en härlig helg!

Kram, Lisa

 

PS: Glöm inte bort att följa Sockerrus på Instagram för många fler uppdateringar och sneak peeks ♥

 

2 thoughts on “White Velvet med Ahlgrens bilarfluff

  1. Hej
    Jah undrade vilken hushållsfärg du använder eftersom varje gång jag försöker göra en röd tårta blir den mer rosa än röd fast än jag använder tillräckligt. Vilken märke använder du? ?

    • Hej!
      Jag använder pastafärg, här av märket Wilton. Har för mig att det var deras red red. Pastafärg är mer koncentrerat än karamellfärg men kräver fortfarande att du har i en del.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *