Examenstårta

Fick en förfrågan av en vän att göra en examenstårta häromdagen. Till saken hör att klockan  var 10.40 när hon ringde och hon ville ha tårtan till 14.30, senast 😛  Det gällde alltså att prestera en snygg tårta med massa text snabbt. Vilken utmaning.. Å sånt är ju kul :-) Resultatet blev en 4 lagers tårta med hemgjord (som alltid) päronmousse och mörk chokladgrädde. Spacklade gjorde jag med grädde och täckte tårtan med marsipan. Även dekorationerna är i marsipan.

Är rätt nöjd med resultatet. Speciellt med tanke på att jag hade så lite tid. :-)

 

0 thoughts on “Examenstårta

  • Javisst =) Dock blir den aldrig lika vit som sugarpaste. Vit marsipan finns att köpa på tårtshoppar på nätet och på specialaffärer. Har iofs också sett färdiga vita marsipanlock, kommer inte ihåg vilket märke det var dock.

   Ha en härlig kväll! =)

  • Tack så mycket =)
   Nej, tidspress är inte för alla men mig passar det rätt bra – iallafall denna gång 😉 Kan ju gå åt skogen oxå…

 1. Trevligt – då ska jag spana efterdet näst gång jag skall göra en beställning. Jag misstänker tämnligenatt en tårta med vit marsipan är MYCKET godare än en tårta med vit sockerpasta. Sockerpasta blir trots allt så himla söt.

  Jättefin tårta du gjort :)

  Ha en fin dag

  • Jag föredrar helt klart att täcka tårtan med marsipan men vill man ha en riktigt vit tårta så är sugarpaste helt klart bäst. Har en kompis som inte är så förtjust i marsipan men hellre väljer det på tårtan för att SP är så sött. Har inte testat att blanda SP o marsipan 50/50 än. Då får man den ju lite vitare. Får testa o återkomma :-)

   Ha det gott!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *