Mousse Cake with Lemon, Strawberry & Bubblegum

*Blue text = English

Vill du imponera på dina vänner, arbetskamrater eller familj och bjuda på något extra lyxigt till fredagsfikan, men inte spendera så mycket tid i köket? Då är denna tårta något för dig. Skippar du sockerblomman på toppen så tar den ca 50-60 minuter att göra denna moussetårta (i två olika smaker) med mandelbottnar och bubblegumsfrosting. Nästan lite svårt att tro va?

*Cakes can be very easy to make. If you skip doing a sugar flower this cake will only take you about 50-60 minutes to make.  But perhaps it’s hard to believe when you see it?

Den ser ju faktiskt rätt avancerad ut (tycker jag iallafall) men sina olika lager fyllning och sin spritsning. Kan dock avslöja att bara spritsningen tog ca 15 min att göra och är rätt enkel – Å sånt gillas! Blomman var det som tog längst tid att göra. Dock kan man ju välja att bara ha lite strössel på toppen eller använda färska blommor istället, och då finns det nästan ingen ursäkt till varför man inte ska bjuda på tårta till fikat 😉 

Så hur har jag beräknat tidsåtgången? Jo 30 min till att göra frostingen och lägga den i en spritspåse, 10 min att skära bort kanterna på bottnarna för att få dem mer jämna, 10-20 min att dekorera tårtan. Är du lite oerfaren så kan det ta lite längre tid men borde inte ta mer än 1,5 timme att göra.

Frostningstekniken är rätt enkel och du hittar en steg-för-steg-beskrivning med bilder och text HÄR.

*In fact it looks quiet advanced with its different layers and frosting but it only took me about 15 minutes to do the piping and it is fairly simple. The flower was what took the longest to make. However, one can choose to just have  some sprinkles on top, or use fresh flowers instead. 

Så vad innehåller tårtan? Jo den innehåller faktiskt 4 stycken Almondy-tårtor. Jag har alltså använt färdiga frysta tårtor och lyxat till dem. Det enda jag har gjort är att ställa bottnarna på varandra, skurit till sidorna, vispat ihop smörkräm, spritsat och dekorerat med en egengjord blomma. Jag tog sedan med mig tårtan till ett par vänner och de kunde knappt tro det när jag sa att jag använt köpta frysta bottnar :-)

*So what’s inside the cake? Well it actually contains four  Almondy-cakes (ones you buy in the supermarket). The only thing I have done is to place the cakes on top of each other, cut the sides of the cake, whipped up some buttercream and then frosted and decorated the cake with a edible flower. I then took the cake with me to a couple of friends and they could hardly believe it when I said I purchased the cake layers :-)

Jag har använt mig av en mandeltårta, en jordgubbsmoussetårta och två stycken citronmoussetårtor. Jag har sedan täckt tårtan med Bubblegumsfrosting.

*I’ve used one almond cake, one sweet strawberry mousse cake and two lovely lemon curd mousse cake. I then covered the cake with bubblegumfrosting.

Själva spritsningen är som sagt väldigt enkel och jag har gjort en steg för steg beskrivning här.

Nu till en massa bilder.

*The piping/frosting is very simple and you can find a tutorial here.

Anledningen till att jag gjorde denna tårta är att Almondy just nu har en tävling där första priset är en resa till New York. Då jag och min man gifte oss där förra året så skulle jag fullkomligt älska att få möjligheten att besöka staden igen. Men för att komma dit behöver jag din hjälp ♥ Juryn väljer nämligen ut en vinnare från de 20 bidrag med flest gillamarkeringar. Jag skulle därför bli otroligt glad om du skulle vilja gilla min tårta i tävlingen. Klicka på denna länk för att GILLA min tårta  Tack!

*The reason I made ​​this cake is that Almondy currently have a contest where the first prize is a trip to New York. My husband and I got married there last year so I would absolutely love to have the opportunity to visit the city again. But to get there I need your help ♥ A jury selects a winner from the 20 with the most LIKES. Therefore, I would be incredibly happy if you would like to vote for my cake. Click here and LIKE (=GILLA in swedish, at the bottom left corner) my cake ♥ Thank you so much!

Tänkte passa på att bjuda er på en bild från dagen som är en utav de lyckligaste i mitt liv – Min bröllopsdag ♥

*Last but not least, a picture from the day which is one of the happiest days in my life – My Wedding Day ♥

Have a sweet day!

Love Lisa

25 thoughts on “Mousse Cake with Lemon, Strawberry & Bubblegum

  1. Superfin! Har röstad. Litt konstig konkurranse. Borde vært BARA kaker med deras bottnar. Eller to kategorier? Du får iallefall min stemme :)

  2. Pingback: Tutorial: Easy Frosting Technique | Sockerrus – The Sweet Blog

  3. Såg den där tårtan i tävlingen när den var nytillagd och tänkte direkt att det måste vara du som gjort den. Så mitt i prick. Den borde verkligen vinna tävlingen och det tycker jag trots att jag själv är med och tävlar 😉
    Tänkte göra en sån där liknande tårta till min son som fyller 4 snart. Hur fungerar moussetårtorna? Blir de inte för mjuka för att ligga på varandra? Kan man skära smidigt igenom utan att tårtan kollapsar eller måste de vara frysta?

    • Vad kul att du kände igen min stil :-) Tack söta du! ♥

      Tårtorna är faktiskt rätt bastanta. Jag hade dem ståendes ute, staplade på varandra, i ett par timmar efter att de tagits ut ur frysen och det var inga som helst problem. Sen åkte de in i kylen för att ätas igen 2 dagar senare och de hade inte förändrats alls. De såg ut som på bilden jag har. Att skära i dem var heller inget problem. Var bara när det var lite kvar som det blev lite svårt, men det hade mer med höjden på tårtan att göra då jag gjorde den så hög. Moussetårtorna blev mjuka, men inte rinniga utan mer mjuka och stabila (om du förstår vad jag menar :-) ). Blev mycket positivt överraskad över att de höll så bra :)

      Favoriten var jordgubb :) Kan tänka mig att deras choklad kan vara riktigt god oxå men den har jag inte testat.

  4. Så häftig tårta! Passade på att rösta såklart :) Lycka till i tävlingen!
    Jag hamnade här när jag sökte på frosting till tårta, så nu ska frossa i ideér till dotterns 2 års tårta! (jag är ingen bakmänniska men tänkte att jag ju måste börja någon gång :))

  5. Pingback: Dreamy Almondy Cake | Sockerrus – The Sweet Blog

  6. Pingback: New York – Here I come! ♥ | Sockerrus – The Sweet Blog

  7. Jag har nyligen hittat din sida och är helt såld. Vi ska snart döpa vår dotter och har bestämt att det blir en sådan här tårta efteråt.

  8. Pingback: Hipp hurra, idag var det Ylvas födelsedag! | What I want!

  9. Pingback: Hipp hurra, idag är det Ylvas födelsedag! – 1 år! | What I want!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *