Fairytale Dessert Table

dessertbord sagotema

*Check blue text for English. Förra lördagen så var det dags för min dotter och hennes kompis att fira sina födelsedagar. Förra året så hade de ett Diva Party och året innan så hade dottern ett Hollywoodkalas och i år … Continue reading 

The Golden Diva Cake

macarontårta macarons prinsesstårta

En vacker och rätt komplicerad tårta att göra – Därav namnet 😉 Tårtan består av pistagebottnar varvat med chokladbottnar fyllda med mosade hallon och kardemumma- och cream cheesefrosting. Då alla inte gillar marsipan så valde jag att bara göra den undre … Continue reading 

Haute couture cake

I mars fyllde jag 35 och det ville jag givetvis fira – Å inte bara en gång 😉 Jag tog  chansen att göra hela 2 dessertbord. Ett som intogs med vännerna och ett som njöts av med familjen. Det blev 2 helt olika typer av dessertbord då jag har många ideér som jag vill förverkliga. Dock har jag haft rätt mycket på mitt bord den senaste tiden och bilderna är många från dessertborden så jag har inte riktigt hunnit med. Jag tänkte dock att jag skulle dela med mig av ena tårtan, som prydde bordet, idag.

Tanken med denna tårta var att göra en haute couture cake, alltså en tårta som inspireras av, eller påminner om, en klänning. 

Hoppas på att lägga ut resten av bilderna från dessertbordet snart. Då kommer även mer info om just denna tårta :-)
Ha en härlig dag!
Kram, Lisa 

Diva Party Dessert Table

diva party tårta

♥♥ Translate this blogpost to English ♥♥ För ett par månader sedan så började min dotter planera hennes stora kalas hon skulle ha med sin bästa vän. Det var mycket viktigt att jag gjorde den vackraste tårtan någonsin, sa hon. Partyt skulle dessutom … Continue reading 

2-våningstårta i lila, rött och rosa

Jag blev jätteglad när Hanna frågade mig om jag kunde göra söta Sveas doptårta tidigare i höstas. Ännu gladare blev jag när jag i princip fick fria händer. Färgerna lila, rött och rosa ville de ha, Sveas namn och gärna en prinsesskrona – Men det fick inte bli en för gullig tårta 😉 Det tog inte länge alls innan jag bestämt mig för hur jag ville göra den. Har ju så otroligt många ideér på tårtor jag vill göra men får liksom inte chansen så ofta. Dock finns det ju en liten nackdel med att få fria händer och det är att det ju alltid finns en risk att de inte kommer gilla den… Detta hände inte i detta fallet, utan Hanna och Henrik blev så himla nöjda och glada 😀

Jag bara ÄLSKAR färgkombinationen lila-rött-rosa-svart! Blir så himla färgstarkt och härligt. Blir en glad tårta helt enkelt :-)

Vad gäller smakerna så fick jag fria händer där med och klantig som jag är skrev jag bara upp innehållet på den lapp jag gav till Henrik när han hämtade den, så jag kommer tyvärr inte ihåg exakt vad som var i :-( Kommer ihåg att det var 3 olika sorters choklad (vit-, mjölk- och mörk choklad) samt hallon.

Tårtan är täckt med en blandning av marsipan och sugarpaste (dekorfondant) och dekorationerna består av kristyr, samma blandning som locken och kronan är gjort av flowerpaste.

Det var helt fantastiskt kul att göra denna tårta tycker jag och hoppas på att jag snart får möjligheten att testa lite fler ideér jag har på lut :-)

Nu kan man nominera bakbloggar till Matbloggspriset 2011 vilket är det största pris man kan få i Sverige som bakblogg.  Jag skulle bli helt fantastiskt glad ifall du ville nominera Sockerrus :-)  Klicka HÄR för att nominera.

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

De lila supersnygga fatet från Rice är det senaste i min tårtfatssamling och det rosa tårtfatet är en gammal favorit av märket IB Laursen. Både finns hos webbutiken FikaMera.

Frilly Cake

Jag fullkomligt ÄLSKAR att designa/dekorera tårtor! Att se sin skapelse växa fram och sedan glädjen i ögonen på den som får tårtan är helt fantastisk :-) Under sommaren (och min bloggsemester) har jag hunnit baka en hel del och har verkligen massor med inlägg som bara väntar på att få dyka upp på bloggen. Har bilder på bl.a. bröllopscupcakes, delar av bröllopsinbjudningar och massor med tårtor på datorn som jag tänkte beta av så fort jag får lite tid över :-) Idag tänkte jag bjuda på en Frilly Cake!

Har länge velat göra en frilly cake av något slag och fick äntligen tid över att testa nu under sommaren. Tror till och med att jag gått och blivit lite kär 😉

Tårtan består av chokladbottnar fyllda med rårörda hallon, whipped cream cheese frosting och krossade kladdkakeballerina. Jag har sedan spacklat den med med chokladsmörkräm och täckt den med sugarpaste (dekorfondant) och flowerpaste (Ballina).

Rosorna är gjorda av flowerpaste. Pastafärgen jag använt heter Rose (Wilton).

Tårtfatet kommer ifrån IB Laursen

3-våningstårta med rosor

Den 6 augusti var dagen som Annie och Tor gått och längtat efter – Deras bröllopsdag :-) De var för övrigt med i både Corren och Corren24 så delar av vigselakten filmades vilket jag tycker var jättekul. De var så otroligt fina och lyckan lös om den vackra bruden. Kändes jättekul att jag fått vara med på en hörna då jag fått det fina förtroendet att få göra deras tårta. Färgerna på bröllopet skulle gå i blått och rosa och rosorna på tårtan likaså.

Tårtan består av citronbotten, vit chokladganache, rårörda hallon och vaniljkräm. Den är sedan spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sugarpaste (Dekorfondant). Jag lät dem testa olika märken av sugarpaste för att ge dem en valmöjlighet även där och de valde dekorfondanten då den är mindre söt.

Rosorna består av flowerpaste. Som dekoration hade de delvis rosa och blåa rosblad på borden och jag försökte göra färgerna på rosorna så nära som möjligt. För att få lite liv i dem borstade jag vissa blad med en metallicfärg.

Utöver blommorna satte jag dit mjuka pärlemofärgade pärlor på de vita kantbanden. Älskar verkligen dessa pärlor. De är superfina och man slipper bita sönder tänderna om man får en i munnen 😉

Blombuketten hade duktiga Caroline på Blomdekor gjort. Känns jättekul att kunna visa upp även den här på bloggen då det annars mest bara är sötsaker 😉 Visst är den drömmande vacker?

Tycker att vi lyckats matcha färgerna bra!

Då brudparet ville ha en trevåningstårta fick jag även göra ett par tårtor som skulle matcha den stora då det var många gäster på bröllopet.

Enkelt och stilrent.

Det är samma innehåll i dessa två som i den stora tårtan.

En allergitårta gjordes oxå. Denna består av laktosfria vaniljbottnar, laktosfri vaniljkräm och laktosfri ahlgrens bilarfluff. Den är sedan täckt med angel feather icing.

De flesta korten jag tog på tårtan gjorde jag innan jag insåg att jag glömt toppdekoren… Var lite stressigt i slutet 😉 Jag valde dock att lägga in även dessa bilder i inlägget.

TACK Annie och Tor för förtroendet att göra er bröllopstårta! Jag önskar er alla lycka i framtiden! :-)

Våningstårta i rosa, vitt och guld

I helgen firade vi finaste Vilma som blivit 1 år. Mamma Frida, som är en av mina allra bästa vänner, gav mig helt fria händer med tårtan. Eller nästan.. Vilma älskar badankor så det skulle finnas med på tårtan och det skulle vara 15 bitar. Hm.. det gick halvbra 😛 Jag kunde liksom inte begränsa mig och jag tror att det slutade på en 40 bitarstårta 😉 Som tur var kom det fler gäster än räknat och de som sov över då de hade långt att åka fick äta extra mycket tårta då det blev en hel del över… till och med grannarna fick sig några bitar :-) Nåja, badankan är där på ett hörn iallafall 😉 Nu visste ju jag att Vilma skulle få en pannkakstårta med jordgubbar att smaska på så jag gjorde 2 badankor till den. Dock glömde jag bort att ta kort på dem. Kan avslöja att de blev mycket populära och de åkte snabbt in i munnen på lilla Vilma :-)

Topptårtan  består av en white almond velvet cake och en white velvet cake med strössel (utelämna mandelessens i detta recept och tillsätt strössel efter eget tycke). Den är sedan fylld med lemoncurd och rårörda hallon. Den är sedan spacklad med en helt fantastiskt god frosting, jordgubb- och marshmallowfrosting (använde jordgubbsmarsmallowfluff istället för vanligt i detta recept) och täckt med Fun Cakes sugarpaste. Frostingen smakar ungefär som jordgubbsglass tycker jag.

Den undre tårtan består av följande tårtbottnar: rosa angel cake, devils food cake och saftig vaniljkaka. Den är sedan fylld med citrongrädde, lemoncurd och rårörda hallon. Den är spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste (dekorfondant). Jag passade på att använda en del av de tårtbottnar jag hade i frysen därav så många olika bottnar 😛 Tårtan hade många smaker som passade väldigt bra ihop och resultatet blev en väldigt fräsch tårta men ändå chokladig. :-)

Dekorationerna består av flowerpaste och guldpärlor. De rosa dekorationerna är sedan delvis målade med ätbar guldfärg. Kantbandet är ätbart.

Med det här inlägget tar jag en kort paus från bloggandet då jag inte riktigt får tiden att räcka till då både sambon och dottern har sommarlov. Jag kommer dock att finnas på Sockerrus Facebook-sida och uppdatera en hel del där, så vill ni ha tag på mig så gör ni det lättast där (eller via mail, sockerrus@live.se).

Om någon vecka dyker jag upp här igen med en mängd olika tårtor och andra sötsaker.

Jag önskar er alla en helt underbar sommar!

Stor KRAM

Lisa

PS: Jag kommer självklart besvara de frågor ni ställt i Frågetund-inlägget de senaste dagarna :-)

Formen jag gjort knapparna med är köpt hos Strössel & Annat

Den guldiga tårtbrickan kommer ifrån Siluett, det ätbara kantbandet kommer ifrån Cake Decorating Company och Fun Cakes SP fick jag hemskickat av B’s Skafferi. Det fina tårtfatet är ett favorit fat och kommer ifrån IB Laursen.

Bröllopstårtor med golftema

Igår gifte sig Anna och Markus. Då de båda är golfare så gick bröllopet i golfens tecken. Festen hölls på en golfbana här i stan, det fanns golfbollar med deras namn och datum på borden och givetvis ville de även ha en personlig tårta som matchade temat. Färgerna på tårtan skulle gå i ljusrosa, ljusgrönt och vitt samt ha ett golftema. Resten fick jag fria händer till. Resultatet blev 4 tårtor i 3 olika storlekar och utföranden. Tanken var bara att göra 3 tårtor från början men gjorde även en 4e tårta att skicka med då tårtorna sjönk ihop lite (1-2 cm) under natten (vilket är lätt hänt när man gör extra höga tårtor med många lager fyllning, då tårtbottnarna suger åt sig fyllningarna).

Tårtorna består av vaniljbottnar fyllda med rårörda jordgubbar, limemousse och vit chokladganache. De är sedan spacklade med vaniljsmörkräm och täckta med sugarpaste (dekorfondant). Tårtbottnarna är extra höga och är 13-15cm höga, så det blev många lager fyllning.

På toppen av 3 tårtor hade jag gjort en green med golfflagga. Våningstårtans green fick en hjärtform och en egen liten rund golfboll.

All dekoration är gjord i sugarpaste (dekorfondant) förrutom de vita blommorna som är gjorda i flowerpaste.

Även blommorna på toppen av tårtorna fick ett center/en mitt som liknade en golfboll och borstades i antingen rosa eller grönt.

Den ”lilla” extra tårtan gjorde jag lite rundare och smyckade med halva golfbollar i vitt, rosa och grönt samt små blommor och även 2 större med golfbollscenter.

På de tre flaggorna stod dagens datum, årtal samt brudparets initialer.

Det var precis hur kul som helst att göra dessa tårtor och jag är väldigt glad över att jag fick förtroendet!

Stort GRATTIS till Anna och Markus! Hoppas att ni fick en underbar bröllopsdag! Önskar er alla lycka i framtiden! :-)

Tårta med lite bling bling

Tårtor är ju så fantastiskt kul att göra, och för mig är det är svårt att få nog 😉 Är något visst med att lyfta upp det kavlade sugarpastelocket och lägga över det på en tårta för att sedan jobba locket slätt och fint. Jag myser varje gång :-) Sen älskar jag ju den kreativa biten som kommer med all form av dekorering. Är så fantastiskt kul att få ägna sig åt skapande på detta sätt! På denna tårta har jag dessutom fått testa något helt nytt…

..nämligen att göra egna ätbara diamanter 😀

Det är tack vare Pehrnilla på Strössel & Annat som jag har fått denna möjlighet till att göra mina egna ätbara juveler. Diamanterna är gjorda utav isomalt (en typ av socker) som man smälter ner och häller i passande formar. Isomalt finns i många olika färger och användningsområderna är många. Än så länge är det på testningsstadie men planen är att det snart kommer att dyka upp i Strössel & Annat‘s sortiment.

”Sweet Sin” tyckte jag var en mycket passande text för denna tårta 😉

Tårtan består av saftiga chokladbottnar fyllda med hallon- och limemousse. Den är sedan spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste/dekorfondant. Dekorationerna består av sugarpaste/dekorfondant och egengjorda ätbara diamanter.