Tårta med lite bling bling

Tårtor är ju så fantastiskt kul att göra, och för mig är det är svårt att få nog 😉 Är något visst med att lyfta upp det kavlade sugarpastelocket och lägga över det på en tårta för att sedan jobba locket slätt och fint. Jag myser varje gång :-) Sen älskar jag ju den kreativa biten som kommer med all form av dekorering. Är så fantastiskt kul att få ägna sig åt skapande på detta sätt! På denna tårta har jag dessutom fått testa något helt nytt…

..nämligen att göra egna ätbara diamanter 😀

Det är tack vare Pehrnilla på Strössel & Annat som jag har fått denna möjlighet till att göra mina egna ätbara juveler. Diamanterna är gjorda utav isomalt (en typ av socker) som man smälter ner och häller i passande formar. Isomalt finns i många olika färger och användningsområderna är många. Än så länge är det på testningsstadie men planen är att det snart kommer att dyka upp i Strössel & Annat’s sortiment.

”Sweet Sin” tyckte jag var en mycket passande text för denna tårta 😉

Tårtan består av saftiga chokladbottnar fyllda med hallon- och limemousse. Den är sedan spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste/dekorfondant. Dekorationerna består av sugarpaste/dekorfondant och egengjorda ätbara diamanter.

0 thoughts on “Tårta med lite bling bling

  1. Åh, så läckert med egengjorda diamanter =) Kan inte annat än hålla med om att det är lika kul varje gång man slätar till locket på tårtan och får börja skapa utsidan =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *