Tävling: Vinn en Helårsprenumeration på tidningen BAKA

 

OBS: Tävlingen är avslutad!

tävling

I samband med att jag var med i Bloggkampen (läs mer här) så fick jag möjligheten att tävla ut en Helårsprenumeration av tidningen. Det innebär att tidningen under ett års tid kan trilla ner i just DIN brevlåda – Full med smaskiga recept, vackra bilder och massor med inspiration.

I senaste numret av tidningen BAKA delade jag med mig av ett recept på min vinnande (yes, jag vann!) vinterbakelse ”Varm” choklad med extra allt, och i första numret 2014 kommer jag att finnas med i ett stort reportage där jag kommer att dela med mig av ett flertal recept – Detta vill du väl inte missa? 😉

Det enda du behöver göra för att vara med och tävla är följande:

_________________________________________

SKRIV EN KOMMENTAR NEDAN OCH BERÄTTA DIN ABSOLUT BÄSTA OCH GODASTE SMAKKOMBINATION OCH VARFÖR!  Berätta gärna även i vilket bakverk som smakkombinationen är som allra bäst.

OBS: Glöm inte att skriva in din epost så att jag kan meddela dig om du vinner.

Tävlingen avslutas söndagen den 17 November kl.23.59

_________________________________________

Lycka till!

♥Stort TACK till alla er som röstade på just min vinterbakelse♥

Kram, Lisa

145 thoughts on “Tävling: Vinn en Helårsprenumeration på tidningen BAKA

  1. Min absoluta favoritkombo är choklad och flingsalt. Egentligen passar det i alla bakverk; tårta, kladdkaka, biskvier osv. Men ska jag välja en favorit är det nog hemgjord kola doppad i mörkchoklad och lite havssalt på toppen!

    • Min bästa smakkombination är flingsalt och choklad, det är så gott att kombinera det söta i chokladen med flingsaltet. Det godaste som jag har bakat med den här kombinationen var ”Saltad Brownie”, vilket var överraskande gott :)

  2. Det jag gillar bäst just är hallon och jordnötter. Detta har jag som tårtfyllning. Gör en hallonmousse (gärna med färska hallon oxå) Sedan rör jag ihop en jordnötssmörsfrosting med lite hackade jördnötter. ja sen är det bara att slänga ihop den å njuta!!

  3. Smaker: Dulche de leche + geisha.

    Som en riktig choklad nörd så älskar jag kombon choklad och krämig kola tillsammans. Smakerna används bäst i cupcakes. En chokladmuffins med geisha frosting som jag spritsar på och sedan häller dulche de leche över frostingen.
    Det blir en härlig kombo av choklad, krämig geisha och ett uns av krämig kola på toppen.

    Skulle vara super kul att vinna, jag älskar tidningen och hittar ofta mycket inspiration i dem!

    Kram

  4. Absolut bästa smakkombon är choklad/hallon.
    Kan aldrig gå fel i något, men absolut bäst med en kladdig chokladkaka (självklart gjord på riktig choklad) och varma hallon till. Smaskigt, klassiskt och bara helt underbart!

  5. Min favorit kombination är mörk choklad och kanel. I en maffig chokladtårta eller en krämig kladdkaka så ger kanelens runda kryddighet en extra dimension till chokladens bitterhet och kakans söthet.

  6. Min bästa smakkombination är vinterdröm bakelse med botten av saffran, fyllning passionganache, över det en marängbotten med smält choklad som täcker hela bakelsen och toppad med ett vitt chokladlöv

  7. Min absolut bästa smakkombination måste vara honung och vanilj! Kombinera detta i en sammetslen pannacotta paj med mördegsbotten eller varför förhöja sockerkakan med denna smakkombination! Fungerar i det mesta!

  8. Choklad och apelsin är ju en oslagbar kombination! :)
    Jag brukar göra riktigt chokladiga kladdkakemuffins med en härlig apelsinfrosting på!

  9. Min absolut bästa smakkombination är päron och choklad. En chokladmuffins med päronfrosting, enkelt men sååååå gott. Det gör att jag minns tillbaka till alla de gånger jag har ätit glassen pärontopp från Åhusglass som är min favoritglass bland favoritglassar!!!

  10. Jag älskar hallon men tål dom inte därför storkonsumerar jag smaksättningar med hallonsmak. Den bästa är hallo/lakrits å hallon/turkisk peppar. Jag brukar göra praliner och smaksätta dessa med dom smakerna. Annars gör dom sig best i snaps eller mousse!

  11. Bästa kombo är kondenseradmjölk med kokos och kondenseradmjölk med oboy. Gud så gott det blir dessa två i en tårta!
    Uppväxt med kondenseradmjölk så därför är detta det absolut bästa jag vet. Dessitom kan man bland kondenseradmjölk med allt möjligt! Humm kondenseradmjölk och jordgubbar! Muns.

  12. Min dotter grymt duktig på att baka, och hon gör en chokladmuffins med härligt maffig chokladsmak, som hon toppar/spritsar i en philadelphiaost-smet några droppar vaniljextrakt och florsocker, som skall bakas i ugnen Jag kan inte receptet by heart, men kanske därför som den blir ännu mer magisk 😉 SÅ om jag vinner får hon min prenumeration

  13. Favorit kombon för mig är deluche De Leche, banan och grädde.. Älskar den kombon speciellt i tårta och med en lite snudd av krossad choklad på..

  14. Nutella och jordnötssmör! Älskar blanda det och lägga det på chokladmuffins med en grotta med kola. Muffinsen bli mäktiga men extremt goda!

  15. Jag gillar bäst att ha i en polkchokladbit i en kladdmuffins och sprits den med vitchoklad frosting. Mums :p Gillar din blogg och har testa en del av dina recept :) Hade vart roligt att vinna tidningen och få insperation även ifrån den :)

  16. Gjorde en underbar tårta till farsdag som nu är min och familjens favorit. Vaniljbottnar fyllda med naturella hallon, nougatkräm och salt kolasås. Över detta en smaskig chokladganage. Mums!

  17. Absolut bästa smakkombinationen är så klart saffran och mandelmassa.. MMMmm, passar perfekt till julens bak och bullar året om!!

  18. Min absoluta favorit är lakrits och mörk choklad mmmm. Gärna i form av praliner, lakritsganache med mörkt, tunt skal. Det smakar gudomligt :-).

  19. Min favorit just nu är egentligen enormt simpel!!! En prinsesstårta typ. Sockerkaksbottnar varvade med himmelskt god jordgubbsmousse, gjord på färska jordgubbar samt vaniljmousse och såklart grädde runtom och på tårtan! Marsipanen jag älskar just nu är den färdiga gröna m päronsmak!! Enkelt och så gott!!!

  20. Jag fullkomligt älskar en kombinationen av citron och saltlakrits. Det passar i de flesta varianter, men på sommaren är en cheesecake nog favoriten och på vintern en fudge.

  21. Pralin mä smakerna mörk tryffel smaksatt mä balsamicosky å sen doppad i mörkchoklad å lite flingsalt uppe på :) perfekta kombinationen av de tre s:en sött salt å surt tillsammans mä choklad!

  22. Nu när vi närmar oss advent har jag bara julgottis i skallen, så jag får säga Mörk chokladkola med citron och lakrits, toppad med Flingsalt! Just flingsalt med mörk choklad är ju ‘to die for’ !!

  23. Kan bara inte glömma en chokladrulltårta jag bakade för flera år sen. Fyllningen av hallongrädde med krossad turkisk peppar var nästan för mycket, men bara nästan. Hinner inte baka så mycket som jag skulle önska, men älskar att sitta och dregla över baktidningar. Grattis till vinsten!

  24. Min absolut bästa kombination på tårtor är en ljus tårtbotten (som man givetvis gör själv!) med vaniljkräm och saltlakritsfluff!
    Många jag pratat med ang just saltlakritsfluff rynkar på näsan och tycker att ”Lakrits i tårta??” Men det är otroligt gott med lite sälta i den annars rätt söta tårtan :)
    Och den är otroligt enkel att göra då man bara värmer grädde och krossar turkisk peppar och rör runt tills godiset smält. Sen in i kylen över natten o ev lite gelantin i om den inte stelnat tillräckligt. Mums!! :)

  25. Min godaste kombination är vit choklad och hjortron! Jag gör en chokladmousse/fluff (ibland med en gnutta riven lime) och serverar med mylta/färska hjorton direkt från den lappländska myren :) Jättegott med lite kaksmulor i botten, hembakt eller tex diegestive/chokladkex.

  26. Jag gör en typ av havrekaka enkel sådan med smör socker sirap och smör sen när den är gräddad hyvlar jag över nougat och strösslar med kross av marianngodis det är så enkelt gott och snabbt gjort och sen ska vi inte prata om hur otroligt fort den försvinner. man kan ju ta å strössla med vad man vill men just lite mint o choklad som det blir med marianne är en smakkombo som är otrolig i munnen

  27. Lakrits och citron och än har jag hittat den bästa kombon i citronrutor med lakrits… Men prövar i nya konstellationer och nya bakverk fortfarande…

  28. Choklad och nötcreme! Supergott med chokladcupcake med nötcremefrosting, toppad med hackde hasselnötter. Även löjligt gott i bullar. Bred ut ett rejält lager nötcreme på dehen och strö över chokladhack och forma bullar. Riktig njutning för den sockerberoende är lite vaniljglass, en kluck nötcreme, smulade chokladwaffers allt detta toppas med chokladsås och avnjutes under en filt framför en riktigt bra film!

  29. Jag har så många favorit smaker men jag gör en varje år runt julen. Det är en tårta med hemmagjord apelsintårtbotten, älskat syrligheten i den .. Lagrerna fyller jag med hemmagjord lingonsylt och hemmagjord fransk vaniljkräm … Lägger oxå ett tunt lager med innan lingonsylt går på med smält marabaou apelsinchokladkaka .. Det blir som pricken över it. :) När folk får veta att det är lingonsylt i så vägrar dem nästan att smaka men när dem har gjort det så älskar dem den verkligen och då vet man att man har lyckats :)

  30. Jag älskar jul-macronerna jag gjorde för några år sedan (numera obligatoriskt vid jul) med smak av saffran med pepperkaks-smörkräm. Gjorde då en vanlig smörkräm med pepparkakskryddor och marängerna gjordes med sockerlag där saffran fick koka med. Lite oväntad smakkombination, men det är jul i en tugga! :)

  31. Min absoluta favoritkombo är den enkla och vanliga; äppel & kanel!
    Det går ju att ha i vad som helst, men allra allra godast är det att bara kanelsteka äppel och äta dom med en klick grädde, bara sådär. :)
    Mumsfilibabba!

  32. Min bästa är nog något sött och syrligt tillsammans – som vinbär och vitchokladmousse, citron och maräng i en paj eller cheesecake med lingon! Det blir en oslagbar duo, då man MÅSTE äta dem tillsammans. Bara syra – då drar kinderna ihop sig och ger en obehaglig känsla. Bara sött – magen protesterar bestämt. Men tillsammans skapar de en harmoni som passar både kropp och själ. Det blir perfekt lagom, inte medelmåtts-lagom och tråkig, utan behaglig och spännande.

  33. Jag som inte tål kakao i nån form ratar all choklad. Min bästa smakkombo är därför lite udda enligt de flesta. Många vågar inte ens testa. Men, jag är väldigt svag för kombinationen av banan och chili! Det kanske inte låter som nåt man har i bakverk, men det är förvånande gott! Sötman från bananerna och hettan av chili lyfter det mesta. Det gäller bara att våga.

  34. Jag kanske är lite småtråkig men vanilj och jordgubbar är ju så fantastiskt gott. Sen skulle man slänga in choklad i den kombinationen skulle den bli fulländad. Chokladdoppade jordgubbar med vaniljglass är svårslaget.
    Eller en tårta med vaniljbotten fylld med vaniljkräm, jordgubbssylt och skivade jordgubbar och över en chokladganasch med färska jordgubbar på.

  35. Jag gillar citron och lakrits. Egentligen i allt! Har smakminnen av citron- och lakritsstång från när jag var liten. Pappa åkte då och då till Danmark med jobbet och kom då hem med just dessa stänger från danmarksbåten. Mmm på dem! Funkar väldigt bra i glass också.

    Sedan gillar jag krämig karamell och nötter av alla dess slag. Passar i kakor, muffins och glass. Ju krämigare desto bättre är min filosofi.

    Kram på dig!

    //Malin

  36. Min absolut godaste smakkombination är en väldigt simpel smak, något klassiskt. Nämligen choklad och vanilj. Dock måste det vara perfekt konsistens, med varmt rinnande choklad ur ett lite krispigare skal och en klick vaniljglass vid sidan om. Bakelsen jag pratar om är den gudomliga uppfinningen chokladfondant med vaniljglass!

  37. Hej,
    Oj, vilken svår fråga det var! Jag är förälskad i choklad, men på den här frågan vill jag ändå svara att kombinationen jag gillar bäst är kanel och cream cheese. Det är något magiskt med kanel ihop med cream cheese, kanelens kryddighet kompletteras verkligen av cream cheesens krämiga syrlighet. Allra bäst brukar det bli i morotskakan, som bara är onödigt gott!
    Tack för en fin blogg med trevliga tävlingar!
    Vänligen,
    Mona

  38. Jag är en riktig periodare vad gäller smakar, men choklad i alla väder gäller. :)
    Nu det sista har det varit mycket apelsin. Gjorde chokladapelsinmuffins med marshmellowtopping på till lilla sonens dop nu i höst, MUMS! Många bad om receptet vilket ju alltid är en fin bekräftelse på att man lyckats :)

  39. Något som är gudomligt gott är en blandning av grönt te, apelsin och mörk choklad. Helt underbart i många bakverk, som t.ex. cupcakes där chokladen och apelsinen går i kakan och det gröna teét i en god frosting.

  40. Min favorit är choklad, kola och havssalt. Det är så fruktansvärt gott att det nästan inte spelar någon roll i vilket bakverk dessa smaker finns, men en kladdig browniebotten toppad med kolasås, choklasganach och havssalt e det inte mycket som slår.

    Kram Gabriella

  41. Måste jag välja en kombination blir det äpple och kanel! Finns det något godare än en smaskig äppelpaj smaksatt med kanel?! Passar även i kola, kaffebröd och i morgongröten :-)

  42. Den extrema favoriten måstr vara kokos med riktigt mörk choklad. Vem är inte svag för en pralin med krämig kokosfyllning? Eller att slänga i lite kokos i sina muffins för att få dessa extra fylliga och krämiga. En utmärkt kokoskräm i en rulltårta eller som fyllning i en tårta. OSLAGBART!

  43. En mörk choklad bavarois i botten , gärna Valhrona Caribe 66 % (älskar den!) toppa med en pannacotta med rikligt med mynta & lime, avsluta med en luftig och frisk jorgubbsmousse! En smak av sommar, en drink på stranden, en dröm i vintermörkret helt klart! :)
    Kram
    Sanna

  44. Min godaste kombination är vitchokladtryffel med passionsfrukt. Sött möter syrligt i en underbar smakexplosion. Och självfallet som fyllning i mina godaste macarons.

  45. Min hittills godaste smakkombination är hallon, hasselnötsmassa, passionsfrukt och citron. Den har jag serverat som tårta och då som hallonfluff och hasselnötsfluff på var sitt lager och sedan täckt med citron- och passionsfruktsgrädde. Mycket god och fräsch.

  46. Mina favorit smaker är citron och maräng! En rice-crispie tårta med citronkräm är ljuvligt gott toppad med grädde, färska bär samt hackad choklad är det himmelriket för mig.

  47. Godast tycker jag, blir det när man inte bara lyckas kombinera och balansera smakerna utan även blandar olika texturer och konsistenser! En oslagbar kombo är då mjuka söta marshmallows tillsammans med salta krispiga jordnötter, len choklad, seg dumlekola och sen toppa med saltlakrits. Typ ”Rocky road” fast med en touch av lakrits. Funkar i glass, godis och cupcakes tex. Väääärldens godaste

  48. Kola och Salt och Mandel. mmmmm att lite havsalt kan få kola att smaka ännu godare förundras jag över varje gång, lägg till lite rostad mandel och himmelriket är nära!

  49. Jag bakar en kladdkaka med en chokladtryffel på som jag brukar smaksätta med apelsin och servera med grädde smaksatt med kardemumma..

  50. Min favoritkombination måste nog vara kokos med lime. Sötman från kokosen som får en touch av syra från limen, är fantastisk.
    En enkel drömkaka med smaken av kokos och lime, är det godaste men också det enklaste!
    Tänk dig bara en drömkaka med ett glas lemonad en varm sommardag, det finns bara ett ord till det … KÄRLEK!

  51. Min bästa kombo är choklad och ingerfära. Men när jag säger ingerfära menar jag den färska roten. Den ger en mer komplex smak, lite citrusig, samtidigt som den ger hetta. Oftast är det lättast sättet att extrahera smakerna från roten genom att riva ner den i en infusion med grädde, och sedan sila bort ingerfäran. Med grädden kan man hitta på många roliga saker, men favoriterna är chokladmoussetårta med ingerfära, eller tryfflar. Det är viktigt att hettan inte tar över, smakerna ska gifta sig så att man får fundera en stund på vad det är för smak som dröjer sig kvar i munnen…. Mmmm…

  52. Jag är en sådan person som älskar att baka men sällan tycker om att äta mina bakverk, är inte riktigt den typen som gillar att äta sött. Men det finns en kombination i cupcakes som jag inte kan motstå. Den absoluta smakkombinationen för mig är vanilj och vit choklad. Vanliga enkla vaniljmuffins med en vit chokladglasyr samt ”guldlockar” som jag kallar det, man hyvlar den vita chokladen till små lockar som man täcker glasyren med. Jättegod cupcake som har blivit en favorit för mig eftersom jag älskar när man verkligen känner smaken av den vita chokladen men samtidigt finns det en underton av vanilj från den milda vaniljmuffinsen.
    En favorit som jag aldrig kommer bli less på och som fungerar hela året om!

  53. Inget kan väl vara godare än en helt nybakad kardemumma och vanilj bulle. En kalljäst bulldeg sprängd med nymald kardemumma med en smörkräm smaksatt med nymald kardemumma och färsk vaniljstång… absolut en smakkombination som går hem hos de flesta söta smaklökar.

    MVH Olivia

  54. Hej! Nu när vi går mot juletid är min absoluta favoritkombo pepparkaka med ädelost, päron och valnötter! Helt himmelskt gott! Har man ont om tid men ändå vill ha något gott finns ju den färdiga ädelosten med päronsmak! Men det blir en väldigt god cupcake om man gör en pepparkaescupcake med hackade valnötter och en frosting med philadelhiapost, florsocker och ädelost med päronsmak och rostade valnötter som dekoration! Det är en självklar favorit efter julbordet! :)

  55. Mandel, vit choklad, passionsfrukt och salt lakrits, t ex turkisk peppar, är en kanonkombo. Använder den i tårta, mandelbotten med vit chokladpannacotta och ett täcke av passionsfrukt. Strösslar över krossad turkisk peppar.

  56. Chili och choklad är favoriten alla kategorier, älskar hettan man får då. Love, love, love it. Tack för en bra och inspirerande blogg (såg dig på tv oxå, men gillade inte programmet i sig, känndes som tittarna inte bjöds in riktigt) har inte hunnit testa din varm chokladbakelse ännu, men den ligger på to do list iaf

  57. Min favoritkombination är vit choklad och blodapelsin. Gärna i form av två mousser i en tårta med sockerkaksbotten. Den syrliga blodapelsinen bryter av den söta vita chokladen på ett fantastiskt sätt. ( så här var vår bröllopstårta, den godaste tårta jag ätit)

  58. På senare tid har jag bakat många tårtor med amerikansk chokladtårta som botten och med polkafluff och chokladganache som fyllning. Det har blivit en favorit hos min sambo som normalt tycker tårtor är ganska tråkiga att äta med vanliga hallon och vaniljfyllningar. Nu ser man honom gå och titta i kylskåpet efter fyllningar som inte fått plats i tårtorna jag bakar och ”behöver” ätas upp 😛 Chokladganachen gör jag på choklad med 70% kakaohalt för att det ska smaka riktigt chokladigt. Polkafluffet bryter av det perfekt och den amerikanska chokladtårtebotten jag hittat recept på blir riktigt saftig och god. Fyllningarna är också perfekta för lite högre tårtor då de är lite fastare och då kan hålla vikten på ett suveränt sätt :)

  59. Kul! Den tidningen gillar jag:)
    Nu när vi har julen i antågande måste mitt bidrag bli saffran, hallon och vanilj.
    Saffranssnäckor med en fyllning av smör och vanilj med hallonbitar i degen. Mums. Sommar och vinter samlade i samma bakverk.

  60. Min favoritkombo är passionsfrukt och choklad. Bäst gör den sig i en chokladpralin med gjutet skal av mörk choklad fylld med en tryffel av vit choklad, passonsfruktspuré och en liten skvätt grädde. Det resulterar i en upplevelse med tunnt, kraschande ytterskal med mjukt, syrligt, fruktigt inre. Njutning på hög nivå!

  61. Granatäpplekärnor och vit choklad!

    Exempelvis en mousse på vitchoklad och en granatäpplespegel gjord på kärnsaften ovanpå. Gudomligt gott!

  62. Den bästa smakkompinationen är apelsin och mörk choklad, det bara smälter i munnen av läckerhet. Chokladen är väldigt mastig, äter en med hög kakaohalt, och när man tar en apelsinskiva till det så blir det så gott och det bara gifter sig tillsammans! Om någon inte har prövat att äta choklad och apelsin? Gör det nu!!!!

  63. Fudgerutor längtar jag efter ibland.
    Botten: 9 krossade digestive kex
    50 g.smält smör.krossas blandas,gräddas i 10 min.175 grader.
    Fudge:3dl strö,3 msk.smör,2dl grädde,3msk kakao,ev 1 msk pulverkaffe.Koka allt utom pulverkaffet i 45 min på svag värme.Klar när man kan göra kuiprov.Häll smeten över kexbotten låt kallnaSmält 200 ljuschoklad,1msk matolja,bred över kakan,låt kallna.Skär i rutor å njut.Formen ska va ca. 10×30 cm.

  64. Den absolut bästa och klart oslagbara smakkombinationen är mörk choklad och hallon. Den härligt intensiva chokladsmaken som bryts av med smaken av fräscha, syrliga hallon passar i alla lägen. En av favoriterna är nog choklad- och hallonpraliner men sen så älskar jag chokladmousse med hallongele. Fast smakkombinationen passar även lika bra i en cupcake eller som tårtfyllning, ja det är gott till ALLT !

  65. Åh, den här tävlingen skriker mitt namn! Jag har aldrig vunnit någon blogg tävling tidigare så denna gång håller jag verkligen tummarna :) Jag läser tidningen Baka med förväntning,glädje och inspiration varje gång ett nytt nummer kommer!
    Hmm.. min bästa smakkombination. Det måste vara Flingsalt tillsammans med mörkchoklad 70%. Brytningen mellan de salta småflingorna och den djupa mörka chokladen är underbar. Det behövs ingen speciell efterrätt för att få den smakkombinationen att bli bra, en enkel Chokladmousse är underbar tillsammans med dessa smaker tillsammans :)

  66. Bästa smakkombon just nu: mild choklad med mango! Gjorde en otroligt lyckad våningstårta förra helgen (min första våningstårta – till min systers baby shower!) med chokladbottnar, butlers chokladmousse i ett lager (mörk men mild) och sen mangomousse i det andra lagret. Både vackra färger och väldigt smarrigt!

  67. Stort grattis till vinsten!

    Min favoritkombination brukar variera lite med årstiderna.. Eller månaderna. Så jag är den där ”tråkiga, fega” (inte för att det år något negativt, jag gillar att vara halvtråkig och småfeg!) människan som inte kan bestämma sig för vilken smakkombination som är läckrast. Få saker slår en läskande fläder och citron kreation på sommaren, eller en härligt rustik, höstig och super”knäckig” äppelpaj i slutet av september. Men just nu, måste jag nog påstå att favoriten är apelsin, pepparkaka och choklad! Gärna i form av en läcker cheesecake, eller i mousseformat (fast jag föredrar nog cheesecake!).

  68. Jag har tva favoritkombinationer som jag inte kan valja mellan: Banan och kola (caramel) ar den ena och banan och jordnotssmor den andra. Farligt gott!

  69. Söt lakrits och björnbär

    skulle göra såna hallon grottor en gång..
    men hittade lite lakrits pulver och björnbärs sylt som vi själv hade gjort.
    så la lakrits pulver i grott smeten och klicka i björnbärs sylt i mitten.
    ooooh herregud så gott det blev..
    då det e vårat paradbakande nu

  70. Min absoluta favoritkombination är passionfrukt och choklad. Denna kombo hade jag i min bröllopstårta chocklad och passionfrukts mousse, supergott! Den söta chokladen är jättegod med den lite syrliga passionfrukten.

  71. Min absolut bästa smakkombination är kola och havssalt. Hemkokt söt och krämig kola med en stor nypa havssalt som perfekt bryter av sötman passar i alldeles för många bakverk men bäst gillar jag den i macarons. Gjorde macarons med den kombon som fyllning och det tog inte lång tid innan min familj och jag smaskat i oss allihopa!

  72. Kul med tävling!
    Min bästa smak kombo är passion och lakrits, detta i en gräddbulle, lakritsmarcipanbotten, passionsfruktfluff och vitchoklad överdrag.

  73. Äppelklyftor stekta i smör med kanel socker och så ingefära. Är med en klick vaniljglass eller lägg dem i en äppelkaka. Ingefäran förhöjer verkligen. Njut

  74. Banan & ananas! Fräscht, sött, syrligt! Enda sedan jag var liten har jag fått just banan & ananas tårta på min födelsedag! Varvat mellan sockerkaksbottnar och smyckat med vispgrädde och färgglatt strössel – den är extra god när den stått ett dygn! Min farmor gjorde samma tårta till min pappa när han var liten så har blivit en familjetradition!

  75. Min absoluta smakkombo är lime, jordgubbar och vit choklad. Jag åt en crêpes utomlands med dessa smaker och blev frälst. Nu har jag hittat på en enkel sommardessert där man varvar krossade digestivekex, limemarinerade jordgubbar och ett slags fluff gjort på vaniljkesella och smält vit choklad.
    H I M M E L S K T! !

  76. Så sent som igår testade jag en kombination som otippat nog smakade himmelskt. Viol och banan :) Italienska violmaränger med vispgrädde och banan för att vara exakt. Testa och njut :)

  77. Den bästa smakkombinationen mörk choklad och blåbär det är allra godast i en tårta med mörk saftig choklad botten. Det borde alla testa!!!!!!!!!!!

  78. Hallon/choklad, min all time bästa smakkombination. Kanske lite simpelt men det funkar ju i alla lägen. Dock är det i en mjölkchoklad och hallonpannacotta som jag njuter av det som mest.

  79. Letat febrilt efter receptet på min favoritrulltårta, var ett tag sedan jag bakade den. Men det är en chokladsmet och i smörkrämen är det romdränkta russin. Så jag säger romrussin och choklad. Den är hur god som helst.

  80. Min absoluta favorit just nu är devils food chocolate bottnar med fyllning av körsbärsmarmelad underst på alla bottnar. På marmeladen lägger man en mörk chokladmousse, minst 60% och sen lägger man ner rom marinerade körsbär i moussen.

  81. Min favorit är nog choklad och bär, gärna hallon och blåbär. En tårta gjord på två kladdkakebottnar med en marängbotten emellan, och vispad grädde med färska hallon och blåbär i mellan alla bottnar, plus smält choklad med bär som fått ”fastna” i chokladen när den runnit över kakan och stelnat, det är kärlek! =)

  82. Oj oj oj…den var svår! Min absoluta favorit måste ju ändå vara vit choklad med citron!
    En vaniljcupcake fylld med en krämig lemon curd och en vit chokladfrosting på toppen! Det syrliga i citronen riktigt clashar med det söta i chokladen och det bara smälter ihop…Så gott ju! :)

  83. Min absoluta favorit är choklad- i alla former och kombos. Bästa kombon är choklad med choklad :-)
    Det nästa bästa är choklad och päron. Till min födelsedag gjorde jag en tårta med kokosfluff och päronfluff med chokladsmörkräm runt. Och dekorerad over the top med blommor av sockerpasta.

  84. Hej Lisa!
    Godaste smakkombinationen för mig just nu (varierar) är basilika, vanilj, jordgubbar, choklad! Serverar en chokladfondant med hemgjord basilikaglass och har jordgubbar till… Klockrent gott!!
    Kram/Jenny

  85. För mig är kombinationen äpple och kanel helt oslagbar. Äpplets sötma och syra i sig tillsammans med kanelen lite beska smak är så ljuvlig. Det enkla är så gott, äpple med kanel och socker i botten och ett smultäcke över. Serverar man den lite avsvalnad med en riktigt god vaniljglass till är jag frälst!

  86. Jag har alltid haft min italienska fasters ricottakakor med bittermandel och citron som absolut favorit. För ett tag sedan blandade jag i lakritspulver, vilket resulterade i en salig blandning av syra, beska, sötma och lakrits. Gissa hur fantastisk smakbrytningen blev! Det blir svårt att göra kakorna traditionella i fortsättningen!

  87. Min bästa smakkombination är hallon och lakrits, helt underbart gott att ha som tårtfyllning med rårörda hallon och godisfluff gjort utav saltlakrits som blandas med vanilj bottnarna mums! =)

  88. Min absolut bästa smakkombination är något så enkelt som jordgubbar/choklad. Det funkar till det mesta det vill säga både till cupcakes, tårtor och andra bakelser. Det funkar t o m att äta jordgubbar som det är och doppa i smält choklad. Det är alltid lika gott och simpelt, och bara att beskriva det gör att det vattnar i munnen på mig.

    Det vore så otroligt kul att vinna den här vinsten, då jag nyligen läste mitt första nummer av tidningen och verkligen fick mersmak, men själv inte har ekonomin att lyxa till det med en tidningsprenumeration just nu.

    Kram Sanna

  89. Jag älskar kombinationen choklad, mörk förstås, och chili. Varför? Choklad är aldrig fel och jag gillar den starka oftast eftersmaken som chilin ger. Passar bäst i det bästa kakverket av alla enligt mig – kladdkakan!

  90. Vit chokladmousse, ljus chokladmousse, fudgesås och hallon. Vita och mörka chokladlinser mellan alla lager för lite crunch.
    Supergott! Godaste tårtfyllningen jag gjort.

  91. En kombination som ja inte kan få nog av är kanel och lingon. Jag gör en len underbar mousse med kanelsmak och torkar lingonen i ugnen så jag får ett ‘lingoncrisp’. Gjorde en moussetårta nu i helgen med mjukpepparkaksbotten, vitchokladmousse och såklart kanelmoussen med lingon. Helt magiskt gott! Och passar perfekt nu när det snart är advent och jul!

  92. Hej! Är med :)

    Jag tycker (säkert som så många andra) att smaken av kaffe och choklad är oslagbar! Gärna i kärleksmums eller liknande. Funkar alltid enligt mig och kombinationen av kaffet och chokladen i just dessa kakor är ju perfekt avvägd :)

    Kram Matilda

  93. Dumlefluff med flingsalt i tillsammans med bananmousse i tårta täckt med grädde och dekorerad med hallon. Vet ni hur gott det är? Om inte så måste ni prova – NU!

  94. Jag tycker att den bästa smaken är en typ av Tjinuskisås, som är gjord på socker, grädde och vanljstång, tillsammans med frysta björnbär, hallon och blåbär! Varför jag tycker att denna smakkombination är bäst är för att man blandar sött med friskt, varmt med kallt, vilket gör den otroligt god! :)

  95. Lingon och pepparkaka!
    En svensk klassiker som lockar fram julstämning även den gråaste novemberdagen.
    Det syrligt söta och friska i lingon påminner om sommaren samtidigt som det matchar pepparkakans vintrigt heta glöd.
    Passar bra i de flesta av vinterns bakverk men min favorit kanske är cakepopsen med botten av mjuk pepparkaka och doppat i lingonfrosting.

  96. Så här i snart juletider så tycker jag att kombinationen saffran, vit choklad och mandelmassa är HELT oslagbar! Det bara smälter i munnen. Gjorde saffransbullar igår med just dessa ingredienser och det bär emot att jag har frusit in nästan alla :)

  97. Jag bara älskar smaken av choklad, färska jordgubbar och daim! Jag brukar göra en chokladtårta, såklart chokladbotten! Sedan en daimfluff och hackade jordgubbar som fyllning och sedan spackla tårtan med chokladfrosting och dekorera snyggt med ännu mera jordgubbar.

  98. En av de godaste smakkombinationerna såhär i (snart i alla fall) juletider är saffran, lingon och pepparkaka. Tårtor, kakor eller cupcakes spelar ingen roll. Ljuvliga smaker som triggar ens sinnen!

  99. Den bästa kombinationen som man kan kombinera i många bakverk (och maträtter) är jordnötter och choklad. Choklad cupcakes med peanutbutterfrosting är inte fel enligt min man 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *