Veckans tips: Dough to Go

Att frysa muffins blir inte alltid så bra då de lätt kan bli kladdiga när de tinas upp och formarna kan släppa osv. Ett tips är då att frysa in din smet i spritspåsar/fryspåsar. Ta sedan fram påsen ett par timmar innan du ska baka och gör sedan som vanligt.

Detta är ett perfekt sätt om du vill servera nybakta varma muffins, får en massa smet över när du gör en beställning, eller om du ska iväg till landet/kompisen och inte vill släpa med alla ingredienser :-) .

 

0 thoughts on “Veckans tips: Dough to Go

  • Oj oj, det har jag faktiskt inte testat för att se. Har bara haft dem i frysen ett par veckor och det går alldeles utmärkt :-)

   Varsågod! :-)
   Kramelikram

 1. Hej igen….

  Skall äntligen ,efter att ha gått och sugit på karamellen slåt till och baka Macaronos. Men som vanligt så har jag 1000-frågor till dig :0) När man har gjort kakorna och fyllt dessa med fyllning – hur förvarar du då dessa? Kylskåp? Jag har inte tid att baka kakorna sammadag som de skall serveras? Blir de mjuka och sega om man gör i förväg?
  Kram

  • Åh vad spännande! Det ska bli kul att få se resultatet :-)
   Jag förvarar dem i kylen och tycker då att de är som godast dag 2 eller 3 faktiskt. De blir då inte lika spröda utan lite mer mjuka o sega, men det gillar jag (o många andra har jag märkt). De går även utmärkt att frysa.

   Lycka till med bakandet! :-)
   Kramis

 2. Utrolig smart ide :) Jeg har en mann som er virkelig glad i muffins, men det er ikke alltid jeg har tid til å bake til ham. Dette gjør det lett og enkelt :) Samt hvis man får gjester :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *