Skip to content

Vad kan man baka på alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är en speciell dag för att fira kärlek och tillgivenhet. För många människor innebär detta att de uttrycker sin kärlek till varandra genom gåvor, kort, blommor och choklad. Men varför inte visa din älskade hur mycket du bryr dig om honom eller henne genom att baka en läckerbit?

Det finns så många underbara recept för alla hjärtans dag-godis, från kakor och kex till pajer och bakverk. Men om du inte är säker på var du ska börja har vi en lista med 10 läckra recept som garanterat kommer att glädja din Valentin.

1. Chokladkaka

För de ultimata chokladälskarna är denna rika och saftiga chokladkaka det perfekta sättet att visa sin kärlek. Servera med en kula glass eller en klick vispad grädde för en extra speciell behandling.

2. Vaniljmuffins

Dessa vackra vaniljcupcakes är perfekta att dela med din älskade. Dekorera med rosa eller röd glasyr och strössel för en festlig touch.

3. Red velvet-tårta

En klassisk red velvet-tårta är alltid en vinnare på Alla hjärtans dag. Servera med färskostglasyr och färska bär för en läcker behandling.

4. Kakor med chokladflis

Vem kan motstå en varm och kladdig chokladkaka? Gör en sats av och njut med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

5. Chokladtryffel

Dessa dekadenta chokladtryfflar är perfekta att dela med din Valentine. De är också superlätta att göra, så du kommer att ha gott om tid att spendera med din älskade.

6. Jordgubbstårtor

Dessa vackra jordgubbstårtor är det perfekta sättet att visa din kärlek. Servera dem med en klick vispad grädde eller en kula glass för en läcker efterrätt.

7. Chokladdoppade jordgubbar

Chokladdoppade jordgubbar är alltid ett populärt val på Alla hjärtans dag. Doppa färska jordgubbar i smält choklad och låt dem stelna innan du njuter tillsammans med din älskade.

8. Cheesecake

Vem älskar inte cheesecake? Den här rika och krämiga efterrätten är det perfekta sättet att visa din älskade hur mycket du bryr dig om honom eller henne. Toppa med färska bär eller ett stänk av chokladsås för en extra speciell behandling.

9. Frukttårta

En frukttårta är ett läckert och hälsosamt alternativ för Alla hjärtans dag. Fyll en smördeg med dina favoritfrukter, till exempel jordgubbar, hallon och blåbär. Servera med en klick vispad grädde eller en kula glass.

10. Pavlova

Denna lätta och luftiga pavlova är det perfekta sättet att avsluta en romantisk måltid. Toppa med färsk frukt och servera med en klick vispad grädde för en läcker dessert.

Vi hoppas att du gillar dessa recept och att du får en underbar Alla hjärtans dag!